Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Άνοιξαν οι ουρανοί



Η ισχυρότατη βροχόπτωση που πλήττει από νωρίς το πρωί (σ.σ.: ξεκίνησε λίγο μετά τις 05.00) την Αττική έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Δρόμοι και υπόγεια κατοικιών έχουν πλημμυρίσει, φωτεινοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές, ενώ στις κεντρικές οδικές αρτηρίες επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 600 κλήσεις για διάφορα περιστατικά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών στη Σταμάτα, στη Λεωφόρο Καβάλας και στην Ιερά Οδό.



Κλειστοί δρόμοι - Εγκλωβισμένοι οδηγοί

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έκλεισε η Λεωφ. Συγγρού στο ύψος του Φαληρικού Δέλτα. Παράλληλα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων είναι κλειστή η οδός Πειραιώς από την Π. Ράλλη και στα δύο ρεύματα (σ.σ.: για δεύτερη φορά τις τελευταίες ώρες) έως τη Χαμοστέρνας, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Χαϊδαρίου και του Αιγάλεω. Επίσης, κλειστή είναι η Λεωφόρος Δημοκρατίας από την ιχθυόσκαλα έως το Κερατσίνι, ενώ ακινητοποιημένα οχήματα βρίσκονται στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Αττικού Νοσοκομείου. Την ίδια ώρα, οδηγοί παραμένουν ακινητοποιημένοι στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό, στο Χαϊδάρι, στην Πειραιώς στο Γκάζι και στη Λεωφ. Σχιστού στον Σκαραμαγκά. Πολλές δυσκολίες συναντούν οι οδηγοί στην παραλιακή από τον Πειραιά προς τη Γλυφάδα εξαιτίας υπερχείλισης του ρέματος της Πικροδάφνης. Προβληματισμός επικρατεί για τον Ιλισσό στο Νέο Φάληρο, καθώς η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, καθώς είναι κλειστή στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου, στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κυκλοφορία εκτρέπεται προς την Αττική Οδό, ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων και στην έξοδο από Αττική Οδό για εθνική και από Κηφισό έως τη λίμνη Κουμουνδούρου.

Στο Παλαιό Φάληρο έχει σχηματιστεί χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης. Πλημμυρισμένη είναι και η Λεωφόρος Αλίμου, ενώ η παραλιακή έχει μεγάλο πρόβλημα από τον Άγιο Κοσμά μέχρι τον Φλοίσβο.

Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί στον Σκαραμαγκά.


(Οδός Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη)


(Στο κέντρο της Αθήνας τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα)

Χαλαζόπτωση στο Παγκράτι
Χαλαζόπτωση στο Παγκράτι
«Πήρε φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής

Οι αναφορές για διακοπή στην ηλεκτροδότηση είναι συνεχείς από τις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δύο υποσταθμοί της ΔΕΗ έχουν πλημμυρίσει.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια έχουν ξεπεράσει τις 60, με 100 πυροσβέστες και 50 κινητά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο, δουλεύοντας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κάτοικοι από το Αιγάλεω, τη Νίκαια, το Χαϊδάρι, τον Πειραιά και το Περιστέρι ζήτησαν τη συνδρομή της Υπηρεσίας, καθώς τα ορμητικά νερά εισέβαλαν μέσα στην περιουσία τους.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί κλήσεις για άντληση υδάτων σε Αιγάλεω, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι και γενικότερα στα δυτικά προάστια.

Ο ΗΣΑΠ λειτουργεί από τον Πειραιά έως τον Ταύρο και από την Κηφισιά μέχρι την Ομόνοια, αφού το τμήμα Ομόνοιας - Ταύρου είναι κλειστό λόγω υδάτων και πτώσης δέντρου.


(Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας)


(Στο κέντρο της Αθήνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου