Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012


ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Εκτύπωση
09.02.2012
«Ο τομέας της Γεωργίας αποτελεί το αναπτυξιακό ατού της Σερβίας, και υπάρχει αξιόλογο περιθώριο για παραπέρα προώθηση της συνεργασίας με αφρικανικές χώρες και με χώρες της Μέσης Ανατολής, που συνδέονται με τη Σερβία χάρη στους δεσμούς φιλίας που είναι διαχρονικοί»,- δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Γεωργίας, κ. Dušan Petrović, εγκαινιάζοντας σήμερα στο Βελιγράδι την Πρώτης διεθνή έκθεση ειδών διατροφής και ποτών, με ονομασία Foodrex, δηλαδή Food & Drink Expo. Για το θέμα γράφει η δημοσιογράφος Biljana Blanuša.

Καταρχάς αναφέρουμε ότι η εν λόγω έκθεση συσπείρωσε παραπάνω από 120 επαγγελματικούς αγοραστές από 15 χώρες του κόσμου, στους οποίους τα προϊόντα τους πρόκειται να παρουσιάσουν 70 περίπου σερβικές επιχειρήσεις από τον τομέα παραγωγής διαφόρων ειδών διατροφής και ποτών. «Στη Σερβία παράγονται ποιοτικά καλά και υγιεινά γεωργικά προϊόντα και είδη διατροφής, που αποτελούν ένα από τα σπουδαία εξαγωγικά ατού της χώρας μας»,- δήλωσε, στη συνέχεια, ο υπουργός Petrović. Σύμφωνα με τα λόγια του, η Σερβία εξάγει την πλειονότητα των γεωργικών της προϊόντων στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως, πρόσθεσε πως είναι σημαντικό να κατακτήσουμε και νέες αγορές. «Ακριβώς για αυτό, η εν λόγω έκθεση αποτελεί την ευκαιρία να παρουσιαστούν οι παραγωγοί ειδών διατροφής από τη Σερβία στις αγορές εκείνων των χωρών, στις οποίες δεν εμφανίζονταν και τόσο συχνά κατά το τελευταίο διάστημα, όπως είναι οι χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, και, επίσης, οι αγορές ορισμένων επί μέρους χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,- τόνισε ο υπουργός Petrović, και τόνισε πως η Σερβία διαθέτει καταπληκτική βιομηχανία παραγωγής διαφόρων ειδών διατροφής, που βρίσκονται στο παγκόσμιο επίπεδο ποιότητας, όπως είναι η παραγωγή και η κατεργασία των προϊόντων από σόγια για ανθρώπινη διατροφή, η παραγωγή ζάχαρης, κρεάτων και γάλακτος, και ότι ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα έχουν τα είδη ζαχαροπλαστικής. «Στο μέλλον αναμένουμε παραπέρα αύξηση του όγκου των εξαγωγών σερβικών γεωργικών προϊόντων και ειδών διατροφής»,- κατέληξε ο Σέρβος υπουργός Γεωργίας, κ. Petrović, τονίζοντας ότι η εν λόγω έκθεση εγκινιάζει νέα εποχή για την προβολή σερβικών γεωργικών προϊόντων και ειδών διαφτοφής στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Στην έκθεση ειδών διατροφής και ποτών Foodrex συμμετέχουν 70 περίπου επιχειρήσεις από τη Σερβία, όπως είναι η βιομηχανία παραγωγής αλλαντικών Karneks, η βιομηχανία παραγωγής ζάχαρης MK komerc, η βιομηχανία παραγωγής ειδών ζαχαροπλαστικής Jafa, η εταιρεία Delta agrar, η βιομηχανία παραγωγής διαφόρων μπαχαρικών Aleva, η εταιρεία Viktorija oil, η οινοποιϊα Prokupac, η βιομηχανία παραγωγής προϊόντων από πουλερικά Αgroživ, τα εργοστάσια εμφιαλώσεως μεταλλικού νερού Knjaz Miloš και ο γεωργικός συνεταιρισμός PIK Bečej. Αγοραστές έφτασαν από το Αλγέρι, την Αγγόλα, την Τυνησία, την Αίγυπτο, το Σουδάν, τη Νιγηρία, το Κόγκο, το Λίβανο, το Κουβέιτ, το Ιράκ, το Ιράν, την Τουρία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία και από την Τσεχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου