Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

PRELAZ PREKO ZALEĐENOG SAVSKOG JEZERA STROGO ZABRANJEN

(0) Send to friend Print . Februar, 2012.| Autor: E.P.K.

JP Ada Ciganlija uputila apel sugrađanima da ne prelaze zaleđeno Savsko jezero


BEOGRAD - Iz Javnog preduzeća „Ada Ciganlija” upućen je apel građanima da ne prelaze preko zaleđenog Savskog jezera i ne ugrožavaju svoj život i živote drugih ljudi.

Apeluje se na sve posetioce da se ne kreću po zaleđenom Savskom jezeru, jer je to strogo zabranjeno i opasno po život. Zbog niskih dnevnih temperatura jezero je pokriveno ledom, ali promenljive debljine, pa postoji opasnost od propadanja i davljenja.

Na prilazima jezeru postavljene table koje upozoravaju posetioce, i da od ove zime o posetiocima Ade Ciganlije brine specijalna spasilačka služba.

Spasilačku službu u zimskom periodu čini dvanaest spasilaca, koji su podeljeni u ekipe. Oni  su u saradnji sa italijanskom nacionalnom službom za spasavanje prošli specijalnu obuku za rad u hladnim i zaleđenim vodama.

Spasioci koji svakodnevno dežuraju na jezeru potpuno su tehnički opremljeni za rad u ovakvim uslovima, kao što su specijalna  ronilačka odela koja im omogućavaju rad u ekstremno hladnim vodama.
 .

Iz JP „Ada Ciganlija” podsećaju posetioce koji žele da se klizaju da na samo nekoliko metara od jezera na raspolaganju imaju najveće besplatno klizalište na otvorenom u Beogradu.  Klizalište radi svakog dana od 10 do 19 sati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου