Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Aerodrom Nikola Tesla: Rekonstruisan prostor terminala 1

BEOGRAD - Bez velike medijske pompe i ceremonije otvaranja, Aerodrom "Nikola Tesla" dobio je rekonstruisani prostor terminala 1, koji sada po komforu i izgledu ne zaostaje za svetskim vazdušnim lukama.
aerodrom-nikola-tesla1
Trenutno se na Aerodromu proširuje betonska platforma za prijem aviona. Završena je nabavka šest novih avio-mostova, a u planu je i rekonstrukcija rulne staze. Investicije bez kredita iz sopstvenih prihoda, finansira beogradski aerodrom.
Aerodrom "Nikola Tesla" u poslednje dve godine dobio je nove sadržaje, kao što su VIP salon, salon za decu, veliki free shop, dva restorana. Putnici sada mogu više vremena da provedu u takozvanoj transfer zoni.
Putnici kažu da je treminal prelep i funcionalan i da se u njemu osećaju prijatno.
Prva faza rekonstrukcije terminala Aerodroma Nikola Tesla vredna 650 miliona dinara je gotova. Na međunaronom tenderu ovaj posao dobila je domaća firma Deneza, koja je pristala da rekonstrukciju vrši dok Aerodrom radi. U vreme rekonstrukcije Aerodom je letos oborio i rekord po broju usluženih i otpremljenih putnika.
"Znači dosta u smislu podizanja kompetemcija, znanja i referenci firme s obzirom da su ovakvi projeki retkost na našim prostorima i završiti jedan ovakav projekat u Srbiji znači mnogo. S druge strane smo dokazali da domaća građevinska operativa može da se nosi sa ovakvom vrstom projekta", kaže Vladimir Mićić iz kompanije Deneza.
Uvedena je savremena elektronska oprema za detekciju oružja i eksploziva. Rekonstruisani su toaleti, a novi dodati na samim izlaznim terminalima i stvorena baza novog prostora.
Na Aerodromu će uskoro u potpuno novom obnovljenom terminalu biti otvorene prodavnice najpoznatijih svetskih brendova, ali i srpska kuća, gde će se prodavati domaći proizvodi, narodna radinost i suveniri. Ovo je tek početak sveobuhvatne rekonsturkcije aerodoma u šta će u naredne tri godine biti uloženo 40 miliona evra iz sopstvenih prihoda.
Završena je nabavka za 6 novih avio-mostova, a na tenderu je pobedila kineska kompanija koja će isporučiti savremene mostove koji se prilagođavaju tipu aviona koji je na prijemu.
U planu je da se započne rekonstrukcija starog terminala 1 i da se Aerodrom do 2016. godine osposobi da bude najveći i po kvalitetu usluge najbolji aerodrom u regionu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου