Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Od petka bez snega i sve toplije


BEOGRAD - U celoj Srbiji jutros su izmerene niske temperature, a najhladnije - minus 13 stepeni u šest sati bilo je na Crnom Vrhu i u Sjenici.

U Dimitrovgradu je bilo -11, u Vranju i u Požegi -10, dok je minus devet bilo u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu i Leskovcu.

Na Paliću, u Somboru, u Loznici, u Beogradu i u Velikom Gradištu je izmereno minus osam, a u Negotinu i na Kopaoniku minus sedam stepeni.

U Srbiji će i danas biti oblačno i hladno, mestimično sa snegom, uz manji porast dnevne temperature.

Sredinom dana na jugozapadu, do kraja dana i u većini ostalih krajeva, osim na severu i jugoistoku, očekuje se prestanak snega. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od -11 do -7, najvisa dnevna od -7 do -2 stepena.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Beogradu će biti oblačno i hladno povremeno sa snegom uglavnom ujutru i prepodne. Jutarnja temperatura biće oko -9, a najviša dnevna oko -6 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u utorak će u većini krajeva biti suvo, samo je u planinskim predelima i ponegde na severu moguće provejavanje slabog snega.

U sredu prepodne na severu, do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje se naoblačenje, mestimicno sa snegom i pojacanim severozapadnim vetrom. U četvrtak će biti oblačno sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača i stvaranje snežnih nanosa, narocito u planinskim predelima.

Od petka, kada će sneg prestati, pa do kraja perioda temperatura u postepenom porastu, naročito u nedelju

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου