Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Гас за домаћинства сутра поскупљује за 8,6 одсто

БЕОГРАД –Гас за домаћинства у Србији од сутра ће поскупети у просеку за 8,6 одсто, на 44,4 динара по кубном метру, без пореза на додату вредност (ПДВ).
Према наводима Агенције за енергетику Србије, гас за све купце прикључене на дистрибутивне системе, поскупеће у просеку 9,5 процената.
Нове цене гаса 31 јавни дистрибутер примењиваће од фебруара 2013. године, док је раније поскупљење одобрено Јавном предузећу Србијагас, који својим купцима, осим домаћинстава, обрачунава гас по новој цени од 15. јануара. 2013. године.
Дистрибутери гаса нису од Агенције тражили промену цена приступа дистрибутивном систему, такозваних мрежарина, тако да ће се и даље примењивати цене тих услуга утврђене 2011. године, наводи се у саопштењу.
Претходно поскупљење гаса у Србији било је 1. новембра 2011. године, када су цене за индустрију повећане за 15 одсто, за домаћинства које снабдева Србијагас за 11 одсто, а за домаћинства која снабдевају дистрибутери који гас набављају од Србијагаса у просеку за 17 одсто.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

The Kosovo authorities have banned Patriarch Porfirije from entering Kosovo

  Today at the Merdare crossing, the Kosovo authorities did not allow the Serbian Patriarch Porfirije and seven bishops of the Serbian Ortho...