Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Београд

Мост у београдској Посавини биће завршен за 45 дана

Сурчинци и Обреновчани ускоро неће морати да обилазе 90 километара и путују сат времена како би стигли једни до других
Саобраћајница преко Саве која ће спојити Сурчин и Обреновац биће готова у наредних месец и по дана, чиме ће бити остварен пројекат започет још пре 15 година, изјавио је Драган Ђилас, градоначелник. Он је јуче са сарадницима обишао градилиште на којем је у јуну започело постављање коловозних плоча, после чега следи исцртавање хоризонталне сигнализације. Око 200 радника, колико их је свакодневно на градилишту, са обе стране приводе крају и изградњу прикључница на мост са две саобраћајне траке и тротоарима.

Када сви радови буду окончани, како је истакао Александар Антић, председник Скупштине града, Сурчинци и Обреновчани неће више морати да обилазе 90 километара и путују сат времена како би стигли једни до других.
– Први радови почели су 1994. године, у време међународних санкција и тешке економске ситуације у нашој земљи, па је градилиште опустело. Залагањем Небојше Човића, тадашњег градоначелника, 1996. и 1997. монтирана је конструкција која и сад постоји на овој саобраћајници. Радови су после тога опет стали, али су спровођене редовне контроле. Тек пре годину и по дана, по налогу градске власти, посао је настављен – подсетио је Синиша Брусин, технички директор ГП „Мостоградња”.
Мост преко Саве део је путног правца „Сремска газела”, чији ће 21 километар водити према северу, до петље „Добановци” на аутопуту. Тим правцем возачи ће моћи да од Обреновца за мање од пола сата стигну до аутопута Београд – Загреб и да продуже обилазницом око Београда. Очекује се да „Сремска газела” подстакне и интересовање за улагање у привредни развој у овом делу престонице.
Д. Буквић
објављено: 15.10.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου