Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

U Srbiji cijene ulja se neće mjenjati, moguće poskupljenje mlijeka početkom 2012.



Balkans.com Business News Correspondent - 17.10.2011

Tržište u Srbiji dobro je snabdjeveno jestivim uljem, cijene su trenutno najniže u regionu i takve će ostati u narednom periodu, izjavio je generalni direktor Viktorija grupe Nikola Vujačić. Sa druge strane, građani početkom godine mogu da očekuju poskupljenje mljeka.

Vujačić je za Tanjug rekao da je u proteklih 15 dana ulje u Srbiji pojeftinilo oko 15 procenata i da zemlju i njene žitelje očekuje stabilna godina u snabdjevanju tim proizvodom. Na pitanje novinara, da li se mogu očekivati još niže cijene jestivog ulja on je odgovorio “da je to teško očekivati jer su cijene sada najniže”.

Direktor “Imleka” Slobodan Petrović rekao je da je “tržište Srbije  veoma vezano za Evropu i kretanja na tom tržištu utiču na kretanje cijena u Srbiji”.

“Salford” prodaje firme
Petrović je podsjetio da Investicioni fond Salford, u čijem sastavu posluje “Imlek” planira da u 2012. proda tu i druge kompanije u Srbiji.

“Zbog finansijske krize videćemo šta će se dešavati, da li će biti zainteresovanih kupaca i da li ćemo uspjeti da to završimo iduće godine”, precizirao je Petrović.

- Predviđanja su da će cijene sirovog mlijeka u Evropi još uvijek rasti pa se tako može očekivati u narednoj godini i kod nas mali rast cijena sirovog mlijeka – kazao je direktor Petrović.

Petrović je dodao da je zbog pada životnog standarda, u Srbiji smanjena potražnja za mlijekom i mliječnim proizvodima.

Cijene suncokretovog ulja sada se kreću od 103 do 130 dinara po litru dok je krajem avgusta litar ulja prodavan za 160 dinara.  (Tanjug/Capital.ba)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου