Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Jean-Claude Juncker odbacio mogućnost bankrota Grčke

Šef ministara finansija zemalja evrozone Jean Claude Juncker izjavio je da niko ne razmišlja o izlasku Grčke iz evrozone.
jean-claude-juncker1
Nakon sastanka ministara evrozone Juncker je rekao da će Grčka izbeći bankrot. Ova prezadužena članica objavila je da će prekoračiti zacrtanu granicu deficita, uz izosu od preko milijardu evra.

Juncker je rekao da je od grčke vlade zatraženo da preduzme korake kako bi obezbedila dalje uštede 2013. i 2014. godine, što će dovesti do "konačne odluke tokom oktobra" o novoj pomoći, prenose agencije.

Juncker je nagovestio i da će banke morati da prihvate veće gubitke nego što je prethodno procenjeno u okviru drugog plana za pomoć Grčkoj.

Zemlje evrozone su postigle kompromis o garancijama koje traži Finska od Atine u zamenu za nove kredite. Taj zahtev je nedeljama blokirao drugi plan za pomoć toj zemlji u krizi.

"Posle duge rasprave, došli smo do dogovora o uslovima kolaterala - garancijama koje je Helsinki tražio u zamenu za nove kredite", izjavio je šef ministara monetarne unije.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου