Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΔΟΥΝΑΒΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Εκτύπωση

Η χαμηλή στάθμη των υδάτων των ποταμών, που οφείλεται στην ανομβρία, έχει αρνητική αντανάκλαση ιδίως στην ποταμοπλοϊα στον Δούναβη και στη φθινοπωρινή συγκομοιδή. Αρνητικές συνέπειες υφίσταται, επίσης, και η βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σερβία, που λειτουργεί με αρκετά χαμηλό δυναμικό. Όμως, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για την επόμενη εβδομάδα βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, πράγμα που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για βελτίωση της κατάστασης. Όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στη Σερβία και την τροφοδοσία των πολιτών με ρεύμα, μπορούμε να πούμε ότι κατά την παρούσα στιγμή η τροφοδοσία είναι τακτική, χωρίς προβλήματα.

 Όλη η τριγύρω περιοχή αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, και πρέπει να πούμε ότι οι εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος είναι δυνατές μόνο από τη Βουλγαρία, η οποία διαθέτει πυρηνικές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες. Στη Σερβία δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, επειδή έχουν εξασφαλιστεί αρκετές ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος, και επίσης μπορούμε να πούμε ότι οι προαναγγελόμενες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στη χώρα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το χειρότερο έχει περάσει. Πάντως, οι αρμόδιοι συμβουλεύουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα ορθολογικά, και ιδίως την εποχή των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Τώρα η κατάσταση σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος είναι καλύτερη απ’ότι ήταν πριν ένα μήνα, επειδή άρχισε να ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων των ποταμών στη Σερβία, και, επίσης, είχαμε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για αυτήν την εποχή του χρόνου, πράγμα που συνέβαλε ώστε οι πολίτες να καταναλώνουν λιγότερες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος για θέρμανση των σπιτιών τους. Έχουμε εξασφαλίσει αρκετές ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος για τις ανάγκες του πληθυσμού, και κατά την παρούσα στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραγωγής και αγοράς νέων ποσοτήτων ηλεκτρικού ρεύματος, δηλαδή για τον προσεχή μήνα Ιανουάριο»,- δήλωσε, στο τέλος, ο κ. Momčilo Cebalović, προϊστάμενος του Γραφείου για τις σχέσεις με τη δημοσιότητα, στην έδρα της ΔΕΗ της Σερβίας, ο οποίος ανέφερε ότι οι εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος πρόκειται να μειωθούν διπλάσια, καθώς και ότι οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες στη Σερβία λειτουργούσαν, μέχρι πρόσφατα, με μειωμένο δυναμικό, αλλά και ότι σύντομα αναμένεται ότι θα αρχίσουν να λειτουργούν με πλήρες δυναμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου