Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Otvoren hotel na Staroj planini


Hotel sa četiri zvezdice prve goste će primiti za Novu godinu. Novo zdanje ima 140 soba. Polupansion već od 25 evra
BABIN ZUB - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić u nedelju je na Jabučkom ravništu na Staroj planini otvorio istoimeni hotel sa četiri zvezdice koji će svoje prve goste primiti 31. decembra, za Novu godinu. Novo zdanje koje je završeno u rekordnom roku od 18 meseci ima 146 soba sa 380 kreveta i ukupnu površinu od 26.000 kvadrata, s mnogobrojnim pratećima sadržajima kao što su bazeni, spa i velnes centri, kongresne dvorane, teniska igrališta...

Na Jabučkom ravništu podignuta je i prva srpska gondola, vredna 4,8 miliona evra, dužine 1.100 metara i kapaciteta 1.500 putnika na sat. Brzina kretanja kabina je šest metara u sekundi, a gondolom se ide do vrhova Jabuškog ravništa i već postojećih staza dužine 12 kilometara.
- Ovo je veliki dan za celu jugoistočnu Srbiju, iz koje se decenijama odlazilo. Novi hotel će doneti bolje dane žiteljima Knjaževca, Pirota, Dimitrovgrada i drugih mesta, ali i mnogim selima u ovom kraju. Do pre nekoliko godina odavde se samo bežalo, a sada se vide nove ili adaptirane stare kuće kada se krene putem od Kalne ka Jabučkom ravništu. Država je u izgradnju ovog hotela uložila 30 miliona evra i praktično pokazala da treba da povuče razvoj. Ovo je, inače, prva i najveća grinfild investicija u turizmu Srbije - rekao je ministar Ćirić.
Otvaranju novog hotela prisustvovao je i Mlađan Dinkić, šef poslaničke grupe URS u Skupštini Srbije.
- Kada smo pre pet godina započeli ovaj posao, malo ko je verovao da će ovde uopšte biti izgrađen hotel. Sada stojimo u modernom zdanju sa četiri zvezdice, koje bi komotno moglo da dobije i petu - konstatovao je Dinkić i pohvalio rukovodstvo hotela koje je počelo da radi s promotivnim cenama od svega 25 evra za polupansion.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου