Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012


ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ Εκτύπωση
29.01.2012.
 Πρόσφατα στο Βελιγράδι έγιναν τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου παραγωγής LCD/LED τηλεοράσεων της σερβικής εταιρείας WEG Πρόσφατα στο Βελιγράδι έγιναν τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου.Επιμέλεια της δημοσιογράφου Tamara Prodanović
«Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο του είδους στη χώρα. Η αξία των επενδύσεων για τη λειτουργία αυτού του εργοστασίου έχει ξεπεράσει το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ, παράλληλα με την παρατήρηση ότι το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ διαυέθηκε από του Αναπτυξιακό Ταμείο της Δημοκρατίας της Σερβίας»,- δήλωσε, στα εγκαίνια, ο Σέρβος υπουργός Οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης, κ. Nejboša Ćirić.
«Η εταιρεία WEG Technology λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 15 χρόνια, και πριν έξι χρόνια στη σερβική αγορά εμφανίστηκαν πολλές ηλεκτρικές συσκευές και λευκά είδη με σήμα WEG. Εκτός από τις τηλεοράσεις, στο νέο εργοστάσιο θα παράγοντες και δέκτες της ψηφιακής τηλεόρασης, συσκευές κλιματισμού και ηλεκτρικές σκούπες, που θα προορίζονται και για εξαγωγές στις γειτνιάζουσες προς τη Σερβία χώρες»,- δήλωσε ο υπουργός Ćirić, και συνέχισε, καταλήγοντας, ότι στην πρώτη φάση της λειτουργίας του το νέο εργοστάσιο παραγωγής σύγχρονων τηλεοράσεων τύπου LED/LCD θα απασχολήσει σε εργασία 150 περίπου άτομα, καθώς και ότι μετά τη διόγκωση του δυναμικού της παραγωγής προβλέπεται να προσληφθούν σε εργασία και μέχρι 500 άτομα. Τέλος, ο κ.Ćirić ανέφερε ότι κατά την παρούσα στιγμή για τη Σερβία έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία η παραπέρα υποστήριξη και παρότρυνση των εξαγωγών της, και ότι προς το σκοπό αυτό και η εταιρεία WEG κάνει σκοπό να εξάγει τα προϊόντα της και στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις αγορές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου