Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

SURDULICA PRED PROGLAŠENJEM VANREDNOG STANJA

Ponedeljak, 16. Januar, 2012.| Autor: Agencija TANJUG

Zbog snega koji ne prestaje da pada već sedam dana odsečeno je desetak sela i zaseoka sa preko 200 domaćinstava, koja najverovatnije nemaju ni struju



SURDULICA - Zbog snega koji u nekim selima ne prestaje da pada već sedam dana, opština Surdulica je pred proglašenjem vanrednog stanja, rekli su u Sektoru za vanredne situacije.
 
Od subote u dve trećine teritorije opštine Sudulica situacija je alarmantna, a od noćas na području između Crne Trave, Bosilegrada i granice sa Bugarskom vlada pravi haos.
 
"Do subote smo, kako-tako kontrolisali situaciju, mada imamo sela u kojima sneg ne prestaje da pada već sedam dana. Od noćas, međutim, na terenu je blago rečeno haos jer je visina snežnog pokrivača u istočnom delu opštine dostigla dva metra", kaže predsednik opštine Novica Tončev.
 
On kaže da je u ovom trenutku odsečeno desetak sela i zaseoka sa preko 200 domaćinstava, koja najverovatnije nemaju ni struju.
 
U sektoru za vanredne situacije kažu da na Vlasini danas polovina učenika nije došla u školu, a da je situacija u udaljenim selima gora.
 
"Trenutno je najteže stanje u Novom Selu, Toplom Dolu, Lovištu i Kučišnjaku, ali je kritična u Božici, Donjem Selu, Mačkatici, Kostreševcu i Bitvrđi", saopštio je Sektor za vanredne situacije.
 
U Sektoru kažu da je kompletna raspoloživa mehanizacija javnih preduzeća, državnih institucija u privatnih vlasnika na terenu i da se iz sata u sat izdaju nalozi za reagovanja i pomoć najugroženijima.
 
U regionalnom štabu za vanredne situacije u Vranju potvrđeno nam je da su u Surdulici prohodni svi regionalni i magistralni putni pravci koje održava Preduzeće za puteve iz Vanja, posebno oni koji vode ka graničnim prelazima Ribarce i Sterzimirovce.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου