Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

PAŽNJA: ČUVAJTE SE OTVORENIH ŠAHTOVA!

BEOGRADSKI VODOVOD


Protekle godine ukradeno je 710 slivničkih rešetaka, a šteta pričinjena ovom preduzeću iznosi oko 20 miliona dinara


BEOGRAD - Pažnja!
U Beogradu se poslednjih godina dešava da čitave ulice osvanu sa opasnim zamkama za pešake i vozače. Osim što se ugrožava bezbednost građana, krađom poklopaca pričinjava se i velika materijalna šteta, čiju cenu plaćaju Beograđani.

Kako saznajemo u Beogradskom vodovodu, tokom 2010. ovom preduzeću naneta je šteta od preko 11 miliona dinara. Protekle 2011. ukradeno je 710 slivničkih rešetaka, 270 kanalizacionih i oko 100 vodovodnih poklopaca šahtova. Pričinjena šteta iznosi blizu 20 miliona dinara. Na ulicama Beograda postavljaju se brave i lanci na slivničke rešetke kako bi njihova krađa bila onemogućena.

- Dugoročno rešenje je montaža poklopaca i rešetaka od kompozitnih materijala, a to zahteva nova sredstva i ulaganja. Na zelene površine postavljamo i betonske poklopce, koje sami pravimo - rekli su u Vodovodu.

Krađe poklopaca i rešetaka do sada su prouzrokovale više povreda građana, a u velikoj opasnosti su pre svega deca. Iz Vodovoda apeluju da se otvoreni šahtovi prijave na broj 3606-606, a oni će se potruditi da u najkraćem roku obezbede šahtove ili slivnike. Nabavka i postavljanje novog poklopca BVK, a time i Grad, košta od 20.000 do 30.000 dinara.

- Vlasnike otpada i stovarišta upozoravamo da ne otkupljuju predmete na kojima je označeno da pripadaju objektima javnih preduzeća, jer na taj način podržavaju krađu. Pozivamo ih i da obaveste policiju u slučaju da im se obrate lica koja prodaju ukradene predmete. Većina Beograđana savesno i odgovorno vodi brigu o gradu i gradskoj imovini, a pre svega o životima i zdravlju sugrađana - rekli su u BVK.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου