Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

3η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΓΚΟΥΕΒΑΤΣ


21/11/2011
 Από τις 24 έως τις 26 τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου στη σερβική πόλη Κραγκούεβατς πρόκειται να λάβει χώρα η 3η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, με συμμετοχή 50 περίπου εκθετών από τη Σερβία και από τις χώρες της τριγύρω περιοχής. Για την έκθεση γράφει η δημοσιογράφος Jelena Gligorić.

Η 3η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού και υπαίθριου τουρισμού στο Κραγκούεβατς, σε διοργάνωση της εκθεσιακής επιχείρησης Šumadija sajam, των παραγόντων της Διεύθυνσης της πόλης Κραγκούεβατς για τη διαχείριση των οικονομικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και της Τουριστικής Οργάνωσης της πόλης Κραγκούεβατς, έχει σαν σκοπό την παρουσίαση της τουριστικής προβολής της Σερβίας και των χωρών της τριγύρω περιοχής στον τομέα του υπαίθριου τουρισμού (δηλ. του τουρισμού στα χωριά της Σερβίας), του τουρισμού στα λουτροθεραπευτήρια, του τουρισμού για την παραπέρα διατήρηση της υγείας των επισκεπτών και του τουρισμού της αναψυχής. Ανάμεσα στα πρακτορεία που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα του υπαίθριου τουρισμού στη Σερβία βρίσκονται και εκείνα που προσφέρουν, όλες μαζί, τις χειμωνιάτικες διακοπές, με Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και με τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Η κυρία Snežana Milisavljević, διευθύντρια της Τουριστικής Οργάνωσης της πόλης Κραγκούεβατς, λέει πως η σερβική περιοχή της Σουμάντια, της οποίας το Κραγκούεβατς είναι η μεγαλύτερη πόλη, αποτελεί ιδανικό τόπο για την παραπέρα ανάπτυξη του υπαίθριου τουρισμού – επειδή αυτή η περιοχή αποτελεί όαση παρθένας φύσης με πυκνά δάση, πλούσια χωριά, στα οποία οι τουρίστες μπορούν να εγκατασταθούν άνετα, και επίσης έχει καθαρό πόσιμο νερό και καθαρό αέρα.
Τέλος, αναφέρουμε ότι κατά τις τρεις μέρες, όσες θα διαρκέσει αυτή η έκθεση, το συναφές πρόγραμμα θα καλύψει μια ολόκληρη σειρά από διαλέξεις, με σκοπό να πληροφορηθούν οι επισκέπτες και οι ξένι επενδυτές σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του υπαίθριου τουρισμού στη Σερβία. Την τελευταία μέρα της έκθεσης πρόκειται να οργανωθεί διαγωνισμός στο φτιάξιμο του σπιτίσιου ρακιού από τα δαμάσκηνα της περιοχής Σουμάντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου