Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Βοσνία- Ερζεγοβίνη: Εντοπισμός μεγάλου οπλοστασίου σε χωριό


Μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών εντοπίστηκαν στο χωριό Γκόρνια Μάοτσα στο πλαίσιο ερευνών για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στο χωριό Γκόρνια Μάοτσα, στην περιφέρεια Μπρτσκο, στο πλαίσιο ερευνών για πιθανές διασυνδέσεις κατοίκων της περιοχής με τον Μεβλίντ Γιασάρεβιτς, δράστη της επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σαράγεβο, στις 28 Οκτωβρίου.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Dnevni Avaz» του Σαράγεβο, ο οπλισμός που εντοπίστηκε συνδέεται με τη σύλληψη του 20χρονου Εμραχ Φοϊνίτσε, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Με πρόταση της εισαγγελίας, το δικαστήριο της Βοσνίας διέταξε την προφυλάκισή του 20χρονου για χρονικό διάστημα 30 ημερών.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η αστυνομία εντόπισε σε αθλητικό σάκο 15 αυτόματα όπλα, ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή, μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστής και προσωπικά έγγραφα του Έμραχ Φοϊνίτσε.
Ο συνήγορος του Έμραχ Φοϊνίτσε διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση προφυλάκισης του πελάτη του τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.
Για την ίδια υπόθεση ως συνεργοί του Μεβλίντ Γιασάρεβιτς, οπαδού του κινήματος των ουαχαμπιτών, έχουν προφυλακιστεί οι Ντίνο Πετσένκοβιτς και Μουνίμπ Αχμέτσπαχιτς.
Ο Μεβλίντ Γιασάρεβιτς, μουσουλμάνος από την πόλη Νόβι Πάζαρ της Σερβίας, ο οποίος άνοιξε πυρ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σαράγεβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας φρουρός έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο χωριό Γκόρνια Μάοτσα, όπου κατοικούν μέλη του κινήματος των ουχαμπιτών.
Τα ΜΜΕ της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης μετέδωσαν ο Μεβλίντ Γιασάρεβιτς αρνήθηκε την περασμένη Παρασκευή να συνομιλήσει με ανακριτές του FBI, οι οποίοι συμμετέχουν στις έρευνες για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Στη διάρκεια της επίθεσης, ο Γιασάρεβιτς διεμήνυσε «στους μουσουλμάνους αδερφούς να μην φοβούνται» και ότι ο στόχος του είναι οι Αμερικανοί. Κατά την ανάκριση του δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.
Σε συνάντηση των διευθυντών των αστυνομικών υπηρεσιών της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας υπεγράφη την Παρασκευή μνημόνιο για ισχυρότερη συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου