Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Rusi bajkeri: "Legija stranaca" za Kosovo!


24. novembar 2011. 10:54 > 10:59
Formiraćemo „Slovenski bataljon“ i na taj način se odazvati pozivu kosovskih Srba za pomoć, izjavio je za ruske medije Aleksandar Zaldastanov, lider ruskog moto-kluba „Noćni vukovi“
Vladimir Putin predvodi bajkere (Arhiva)
Taj klub ima predstavništvo u mnogim zemljama sveta, uključujući i Srbiju.

Zaldastanov, poznatiji kao Hirurg, takođe je rekao da podržava ideju predstavnika Rusije u NATO Dmitrija Rogozina koji je predložio da „Slovenski bataljon“ bude organizovan po principu francuskih inostranih legija.

Hirurg je uveren da bi se Rusi „napuštanjem Srba lišili svojih najbližih prijatelja“ jer on ne zna predanije ruske saveznike.

Rogozin je ideju o formiranju „Slovenskog bataljona“ predstavio na susretu s ministrom odbrane Rusije Anatolijem Serdjukovim.

Ona je nastala nakon što je oko 22.000 kosovskih Srba Ambasadi Rusije u Beogradu predalo zahtev za dodelu ruskog državljanstva, što je izazvalo različite reakcije među političarima, analitičarima i vojnim činovnicima.

Zaldastanov je dodao da je posle otvaranja predstavništva „Noćnih vukova“ u Srbiji i Makedoniji i nakon neposrednog kontakta sa srpskim narodom, „srpska tema postala naročito bliska ‘Noćnim vukovima’“, što je, kako je naglasio, kulminiralo time što su dva poslednja bajk-šou organizovana u Sevastopolju i Novorosijskom bila posvećena Srbima.

Na bajk-festivalu u Novorosijsku s „Noćnim vukovima“ se provozao i ruski premijer Vladimir Putin.

"Srbi prema Rusima gaje veliku ljubav; njihov patriotizam i hrabrost mogu biti primer za sve nas", kazao je Hirurg.

Poznati bajker takođe smatra da je zahtev hiljade kosovskih Srba za rusko državljanstvo namerni korak.

„Veliku nepravdu koju trpe Srbi na Kosovu poslednjih godina teško je razumeti“, uveren je Hirurg,

„Kada su ‘Noćni vukovi’ saznali za tu inicijativu, prva reakcija je bila da kao odgovor tražimo srpsko državljanstvo. Nemoguće je zamisliti gore poniženje od toga što srpska vlada plaćajući za članstvo u Evropskoj uniji, izdaje svoje heroje, daje poslednju zemlju na Kosovu i pored toga organizuje međunarodnu gej paradu“, veruje lider ruskih bajkera, time objašnjavajući zbog čega kosovski Srbi traže zaštitu Rusije.

Za Putina mogu da kažem da je kao mi - voli motociklizam, patriotizam i pravoslavlje, rekao je posle posete ruskog predsednika Srbiji, u razgovoru za Danas Goran Jovanović Fonza, predsednik srpskog motorističkog kluba Noćni vukovi.

On je tokom utakmice Crvena zvezda - Zenit, na Marakani sedeo u VIP loži do ruskog premijera, na premijerov zahtev.

Utakmica je bila samo jedan od „događaja“ u sedmočasovnom turbo protokolu Putina u Beogradu, koji je stigao i da razgovara sa predsednikom Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem, srpskim ministrima i šefovima poslaničkih grupa, poseti Hram svetog Save, primi orden Svetoga Save prvog stepena...

Drugi su se, međutim, dosta intenzivno bavili Fonzom, koji je „preko veze“ u VIP loži naprasno postao medijska zvezda, mada to nije tražio.

(MONDO)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου