Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Нова година у Србији дочекана уз трубаче и петарде


Дочек у Новом Пазару (Фото Танјуг)
Грађани широм Србије дочекали су Нову годину уз музику и ватромет на трговима, у ресторанима, кафићима, али и у кућном аранжману.
Више од 10.000 Новосађана и гостију је у добром расположењу, уз величанствен ватромет и богат музички програм, дочекало Нову годину на Тргу слободе и централним градским улицама, а весело је било и у многим ресторанима и кафићима где је такође дочек организован.
У 2012. годину Новосађани на централном градском тргу ушли су уз музику Бајаге и инструктора, којима је претходио наступ доајена војвођанске песме Звонка Богдана, уз пратњу тамбураша.
Пријатну новогодишњу ноћ традиционалног дочека на Тргу слободе употпунили су ди-џеј „Фанатик” и новосадска певачица Ана Перишић и „Перпетуум мобиле”.
На тргу у Нишу грађане су забављале групе „Фрајле” и „Неверне бебе”.
Неколико хиљада грађана Новог Пазара и других санџачких градова дочекало је Нову годину на централном градском тргу у веселој атмосфери, уз музику звезде српске естраде Жељка Јоксимовића.
Неколико минута пред почетак програма, око 22 сата, полиција је добила дојаву да је на месту окупљања подметнута бомба, али је након интервенције полиције врло брзо утврђено да је реч о лажној дојави.
Већина Крагујевчана Нову годину дочекала је код куће, али и у угоститељским објектима, док је један мањи број грађана, углавном тинејџера, „најлуђу” ноћ провео на Ђачком тргу уз музику локалних рок бендова.
Њих су, на концерту до један сат иза поноћи забављале групе - „Трибуте то освајачи”, „Форевер Сторм”, „Дарксхинес”, Л.У.Р.
Долазак Нове године традиционално је обележио и ватромет са зграде градске управе, али и пијанства и туче због чега су интервенисали припадници полиције и лекари службе Хитне медицинске помоћи.
Неколико хиљада Краљевчана Нову годину је у добром расположењу дочекало на централном градском Тргу српских ратника, уз музику рок састава „Дивље јагоде”, а улазак у 2012. обележен је и дугим ватрометом.
Весело је било и у десетинама краљевачких ресторана и кафића.
Неколико стотина грађана Јагодине и Поморавља, уз раскошан ватромет и музику, у веселом расположењу, са пуно пиротехнике, дочекало је Нову 2012. годину на главном градском тргу.
Више хиљада Суботичана окупило се и минуле новогодишње ноћи на централном градском тргу, како би заједнички дочекали Нову 2012.
У поноћ је приређен традиционални ватромет, а за добру музику били су задужени суботички бендови.
Нову годину на северу Косова највећи број грађана дочекао је код куће, у кругу породице и пријатеља, а један број грађана најлуђу ноћ провео је у угоститељским објектима у којима је организован дочек 2012. године.
Организованог дочека Нове године на градским трговима у Косовској Митровици и осталим градовима на северу Косова није било.
Прасак петарди, разних прскалица, светлећих ракета и ватромета најављивали су Нову годину од вечерњих сати а врхунац се догодио у поноћ, када су се чули и пуцњи из ватреног оружја.
Ваљевци су новогодишњу ноћ дочекали, углавном, у кругу породице и пријатеља, уз нешто скромније трпезе, а организованог дочека било је само у неколико ресторана и десетак кафића.
У поноћ, велики број Ваљевица, младих и старих, изашао је на градски трг да, уз раскошан ватромет и разноврсну музику, без „звучних имена”, дочекају ново лето.
Смедеревци су весело и скромно ушли у 2012. годину, уз традиционални дочек на Градском тргу, звуке српске трубе и вишеминутни раскошни ватромет, уз незаобилазне петарде и друга пиротехничка средства.
Дочек Нове године организован је и ове године на отвореном, додуше нешто скромније него претходних година, уз звуке панчевачких тамбураша, врањанских трубача и незаобилазни ватромет у поноћ.
Лозничани нису имали организован дочек 2012. године на градском тргу, али су многи Нову годину дочекали у ресторанима, клубовима и кафеима, док су поједини због скромног интересовања гостију отказали најављено новогодишње весеље.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου