Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Русија: Ако ЕУ одложи укидање виза Русима - следи одмазда

МОСКВА – Русија је данас упозорила Европску унију да Москва разматра могућност одмазде уколико тај блок буде наставио да одлаже укидање виза за Русе.
Москва годинама настоји да издејствује ублажавање визних захтева за руске држављане и потпуно укидање виза за одређене категорије путника, а то питање је сада постало значајан предмет дипломатског спора, пренео је АФП.
Очекује се да ће то бити међу првим питањима за којима ће руски председник Владимир Путин посегнути на самиту ЕУ и Русије, који ће се одржати идућег месеца у Бриселу, рекао је специјални изасланик руског министарства спољних послова Анвар Азимов.
„Он ће поставити директно питање има ли помака за нас или не”, казао је Азимов, како преноси руска агенција РИА Новости.
Према његовим речима, уколико до краја идуће године не буде постигнут значајан помак у ослобађању руских држављана визне обавезе за путовања у земље ЕУ, Русија ће из тога извући закључке и донети одговарајуће одлуке.
„Понекад споро реагујемо, али можемо да узвратимо довољно снажно”, упозорио је Азимов, не прецизирајући о каквој би се врсти одмазде радило.

Танјуг

објављено: 27/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου