Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Broj pretplatnika mobilne telefonije u svetu dostigao 6,4 milijarde

Najnovije istraživanje kompanije Erikson pokazalo je da je broj pretplatničkih ugovora za mobilnu telefoniju u svetu dostigao 6,4 milijarde, ali pošto veliki broj korisnika ima i po nekoliko ugovora, broj stvarnih korisnika je nešto manji i iznosi 4,3 milijarde.
telefon-smartphone1
Najveći rast u domenu mobilnih pretplatnika imala je Kina sa 38 miliona novih korisnika, a slede je Brazil sa devet miliona, Indonezija sa sedam i Filipini sa pet.
Do porasta je došlo i u segmentu mobilnih širokopojasnih usluga koje su, u poređenju sa rezultatima ovog istraživanja iz prošle godine, porasle za čak 55 odsto. Razlog za ovakav rast je činjenica da pametni telefoni danas predstavljaju 40 odsto svetske prodaje mobilnih telefona.
Mobilne mreže četvrte generacije (LTE) su bogatije za 13 miliona novih pretplatnika, treće generacije (WCDMA/HSPA) za 65 miliona i GSM/EDGE mreže sa 20 miliona novih korisnika.
Erikson predviđa da će do kraja godine broj korisnika preći 6,6 milijardi, dok će do kraja 2018. taj broj dostići čak 9,6 milijardi pretplatničkih naloga. Broj pretplatnika mobilnih širokopojasnih usluga trebalo bi da poraste sa 1,5 milijardi naloga u 2012. godini na čak 6,5 milijardi u 2018.
Mobilni telefoni će zadržati primat u korišćenju mobilnih usluga u budućem periodu, ali će doći i do povećanja broja drugih uređaja koji koriste te usluge kao što su mobilni računari i tableti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου