Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Сутра у Београду протест: „Остајемо у Србији“.

524784 613701175324344 1639092286 n Сутра у Београду протест: Остајемо у Србији.
Протест у Косовској Митровици (Фото: Фејсбук)
Београд – Срби са севера окупираних територија који се противе споразуму с Шиптарима, организоваће сутра митинг у центру Београда под називом „Остајемо у Србији“.
Како је данас рекао посланик Демократске странке Србије (ДСС) и један од лидера Срба са севера окупираних територија Марко Јакшић, митинг на Тргу Републике почеће у 12.44, што симболизује Резолуцију 1244 Савета безбедности УН о окупираним територијама.
Јакшић је новинарима у Дому Народне скупштине Србије рекао да ће на скуп у Београд доћи велики број Срба са окупираних територија и додао да скуп неће бити страначки.
„Митинг ће имати искљуциво надстраначки или ванстраначки карактер, на њему неће говорити нико од председника политичких странака, на њему неће причати нико ко је у страначком смислу експониран, даће се шанса истакнутим јавним личностима државе Србије да поводом ове издаје која се десила на Косову и Метохији кажу своју реч“, рекао је Јакшић.
Он је навео да ће, када су у питању говорници са окупираних територија, бити само њих троје – председник једне општине северно и једне општине јужно од Ибра, а говориће и један студент Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици.
Јакшић је поново оценио да је бриселски споразум противан Уставу Србије.
Он је подсетио да ради у болници у Косовској Митровици, уз напомену да ако држава жели да ту установу стави под јурисдикцију Приштине, мора да мења Устав и закон, јер је болница у мрежи здравствених установа Србије.
Према његовим речима, Београд ће сигурно пристати и на план за примену споразума, иако је два пута одбио оно што је у Бриселу понуђено.
„Опет ће наводно Београд да се бори и опет це бити онако како Приштина каже. Последњих годину дана имали смо прилике да тако нешто сијасет пута видимо у пракси“, казао је Јакшић

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου