Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Срби са окупираних територија писали руском државном врху

v289151p0 Срби са окупираних територија писали руском државном врху
Косовска Митровица (Фото: Мондо)
Окупиране територије – Одборници четири општине са севера окупираних територија упутили су данас отворено писмо државном врху Руске Федерације са молбом да помогну властима Србије да процес преговора о статусу окупираних територија врате под окриље Савета безбедности УН.
У писму које су усвојили одборници четири општине са севера окупираних територија тврди се да је неопходно да међународна заједница на нивоу СБ УН донесе легитимна решења у вези са окупираним територијама, односно нову резолуцију коју би Србија ратификовала у складу са својим Уставом.
„Обраћамо вам се са молбом да и нама као и властима у Београду помогнете да заштитимо уставни поредак Републике Србије на Косову као и Резолуцију 1244 СБ УН од једностраних акција Вашингтона, Брисела и Приштине, који покушавају да наметну решење у своју корист“, наводи се у писму.
Писмо је прослеђено на адресе председника Русије Владимира Путина, премијера Димитрија Медведева, председника Савета Федерације Валентине Матвијенко, председника државне Думе Сергеја Наришкина и министра спољњих послова Сергеја Лаврова.
У писму се додаје да ће се Срби са окупираних територија борити за своја „уставна и људска права, за част и национално достојанство Србије, против војно-политичког, економског и духовног поробљавања српског народа

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου