Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Forbes: Ko je najbogatiji čovek na Balkanu?

Novo izdanje magazina Forbes donosi listu vodećih privrednika u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.
novac-evro13
U analizi Forbes-a ističe se da region bez obzira na impresivne poslovne rezultate nije dovoljan za dugoročni poslovni uspeh. Zbog toga su najveće regionalne kompanije već izašle iz regionalnih okvira, ali i same procjenuju da će za dalji rast morati da razmisle o udruživanju i zajedničkom nastupu na velikim tržištima.
Prema najnovijim podacima Forbes-a najbogatiji čovek na Balkanu je Ivica Todorić, vlasnik koncerna Agrokor koji posluje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji . Njegovo bogatstvo procenjuje se na 581,8 miliona evra.
Sledi ga Sandi Češko iz Studija Moderna Slovenija, s oko 410,6 miliona evra. Kralj madraca i direktne prodaje putem televizije predstavlja se kao skroman milioner koji nema sekretaricu, jahtu, niti vikendicu.
Na trećem mestu je Miodrag Kostić, MK Grupa, sa 234 miliona evra . Reč je o holding kompaniji, jednoj od najuspešnijih u Srbiji u čijem sastavu se nalazi 36 povezanih preduzeća koja posluju u poljoprivredi, turizmu, upravljanju nekretninama, IT tehnologiji, finansijama.
Četvrti je Emil Tedeschi, koji poseduje Atlantic Grupu, preduzeće koje deluje u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, i to sa 145,4 miliona evra. Atlantic Grupa je hrvatska multinacionalna kompanija koja poslovni uspeh gradi na brojnim brandovima kao što su Rosal, Argeta, Cockta, Cedevita, Smoki i mnogi drugi.
Peti na toj rang listi je Vuk Hamović, vlasnik EFT Grupe, koji živi i radi u Londonu i smatra se najvećim trgovcem strujom od Ukrajine do Grčke

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου