Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πούτιν και Νίκολιτς υπέγραψαν στρατηγική συνεργασία

''ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ''
05/24/2013 - 22:05
Οι πρόεδροι των δύο χωρών Βλαντίμιρ Πούτιν και Τόμισλαβ Νίκολιτς, υπέγραψαν σήμερα στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, διακήρυξη που αφορά τη στρατηγική συνεργασία Ρωσίας - Σερβίας.
Οι δύο Πρόεδροι διατύπωσαν, επίσης, την κοινή κοινή εκτίμηση ότι, οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βελιγραδίου βελτιώνονται συνεχώς.
 
«Ελπίζω πως θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ζητήματα σχετικά με τις διμερείς σχέσεις και τα διεθνή θέματα σήμερα» είπε ο κ. Πούτιν, υποδεχόμενος τον Σέρβο πρόεδρο.
 
«Βελτιώνουμε τις επαφές μας, συνεργαζόμαστε σε διάφορα ενδιαφέροντα έργα κι ελπίζω πως θα μπορέσουμε να αφιερώσουμε κάποιον χρόνο σε όλα αυτά σήμερα» πρόσθεσε.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Νίκολιτς ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για τη στάση της Ρωσίας απέναντι στη Σερβία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη σταθερή, όπως τόνισε, θέση της Μόσχας απέναντι στη μη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
 
«Όπως είπατε κι εσείς, οι σχέσεις μας βελτιώνονται συνεχώς. Οι συχνές μεταξύ μας επαφές και οι επαφές μεταξύ των συνεργατών μας συμβάλλουν σε αυτή τη βελτίωση. Η Σερβία είναι αρκετά ικανοποιημένη από τη σχέση της με τη Ρωσία. Μπορεί, βεβαίως, πάντα να υπάρξει βελτίωση, αλλά η Σερβία είναι ευγνώμων στη Ρωσική Ομοσπονδία για το γεγονός ότι βρίσκεται στη σωστή πλευρά, στην πλευρά του διεθνούς δικαίου, σε ό,τι αφορά το πρόβλημα του Κοσόβου» υπογράμμισε ο κ. Νίκολιτς.
 
Ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η Σερβία ετοιμάζεται για την έναρξη των εργασιών για το τμήμα του αγωγού South Stream που θα περνά από τη σερβική επικράτεια και, όπως είπε απευθυνόμενος στον Ρώσο ομόλογό του, "... θα ήμασταν πολύ ευτυχείς, εάν θα μπορούσατε να επισκεφθείτε τη Σερβία έως το τέλος του τρέχοντος έτους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου