Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σερβία: Δάνειο 1 δισ. από τους Άραβες για να γλιτώσει τη χρεωκοπία

2013-10-08 10:25:43
Σερβία: Δάνειο 1 δισ. από τους Άραβες για να γλιτώσει τη χρεωκοπία
Τα σχέδια δανεισμού της χώρας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούσιτς.
Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης η χώρα θα δανειστεί περισσότερα από 1 δισ. ευρώ, καθώς αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της χρεωκοπίας. Συγκεκριμένα, το Ταμείο Ανάπτυξης του Άμπου Ντάμπι θα παραχωρήσει δάνειο 300 εκατ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 δάνειο, ύψους 700 εκατ. ευρώ, θα παραχωρήσει και ο Πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχης Μοχάμμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν.
Τα δάνεια θα έχουν ευνοϊκούς όρους όπως χαμηλό ετήσιο επιτόκιο, περίοδο χάριτος και μεγάλη περίοδο αποπληρωμής. Θα χρησιμοποιηθούν κατά βάση για την αποπληρωμή παλαιότερων, πιο ακριβών δανείων, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα της χώρα κατά 0,25% μέχρι το 2015, ενώ τα υπόλοιπα θα "πέσουν" στην πραγματική οικονομία.
Ο Βούσιτς σε δήλωσή του στη δημόσια τηλεόραση τόνισε ότι η Σερβία είναι σχεδόν χρεωκοπημένη, ωστόσο η κυβέρνησή του κάνει ό,τι μπορεί για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο. Ανέφερε επίσης ότι επίκεινται μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...