Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Στήριξη της πρόσβασης στην ενίσχυση των δικαιωμάτων, της απασχόλησης και διαβίωσης των προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων στη Σερβία


 Δωρητές: ΕΕ μέσω της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Δημοκρατία της Σερβίας

Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με την Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες της Δημοκρατίας της Σερβίας, η Ύπατη Αρμοστεία και στοχευμένα πόλεις - Smederevo και Κράλιεβο.

Προϋπολογισμός: 1.167.434,20 EUR
Διάρκεια: Φεβρουάριος 2011 - Αύγουστος 2012

Περιοχή: Δημοκρατία της Σερβίας, Podunavlje και Raska Περιοχές (Πόλη του Smederevo, Πόλη του Κράλιεβο)

Περιγραφή του έργου:

Ομάδα στόχος:
Πρόσφυγες και εκτοπισμένοι φιλοξενούνται στους ομαδικούς καταυλισμούς (CC)
Εξαιρετικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού κατοικίας

Στόχοι:
Ο γενικός στόχος:
Υποστήριξη για την εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για την επίλυση των προβλημάτων των προσφύγων και των εκτοπισμένων στη διευκόλυνση της παύσης λειτουργίας των υπόλοιπων συλλογικών κέντρων στη Σερβία.

Ο ειδικός στόχος:

Ψυχοκοινωνική στήριξη στις οικογένειες φιλοξενούνται σε στοχευμένες ΥΧ, και σε στενή συνεργασία με CRS και τοπικό διαχειριστή, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απόδοση και την αποτελεσματικότητα της βοήθειας?

Προμήθεια και εγκατάσταση προκατασκευασμένων σπιτιών και την παροχή ασφαλών, οικονομικά προσιτή και κατάλληλη στέγαση για τους πιο ευάλωτους πρόσφυγες και τους εσωτερικά εκτοπισμένους, καθώς και ορισμένο ποσοστό των φτωχών ή κοινωνικά εξαρτώμενου πληθυσμού κατοικία.

Δραστηριότητες:

Ψυχοκοινωνική στήριξη στους κατοίκους των στοχευμένων συλλογικά κέντρα
Σε συντονισμό με τις αρμόδιες τοπικές και το πρόγραμμα Βοήθεια φορείς διοργανώνει μια ειδικά προσαρμοσμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους κατοίκους των στοχοθετημένων συλλογικά κέντρα στη διάρκεια του έργου. Η δράση αυτή διοργανώνεται σε στενή συνεργασία με την CRS, UNHCR, τοπικές trusties και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας προκειμένου να μοιραστούν τις διαθέσιμες πληροφορίες για τη στοχευμένη πληθυσμό και να προσπαθήσουμε να βρούμε μια σωστή λύση για κάθε εκτοπισμένος από την ομάδα-στόχο.
Οι κύριοι στόχοι του ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι:

•να αυξήσει το ενδιαφέρον του μετατοπίζεται προς τις λύσεις που προσφέρονται από το πρόγραμμα?
•να παρακινήσει τους εκτοπισμένους να σχεδιάσουν το μέλλον τους, παρέχοντάς τους πληροφορίες σχετικά με την επιστροφή και τις επιλογές ενσωμάτωσης, δηλαδή βιώσιμες λύσεις στην κοινότητα υποδοχής?
•για τη διεξαγωγή της εκτίμησης των αναγκών?
•για να βοηθήσει τους εκτοπισμένους να βρούμε την πιο εφικτή λύση που θα ταιριάζει στις ανάγκες τους και τις διαθέσιμες επιλογές.
Προμήθεια και τοποθέτηση προκατασκευασμένων οικιών
Το έργο προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση 49 προκατασκευασμένων σπιτιών για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένων οικογενειών, συμπεριλαμβανομένου του 20% των τοπικών κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, με μέση επιφάνεια των σπιτιών περίπου 45τμ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για τη στέγαση των οικογενειών των διαφορετικών δομών.

Τρέχουσες δραστηριότητες

Σύμφωνα με τις δραστηριότητες του έργου και το χρονοδιάγραμμα που ορίστηκε, αλλά και μια συνεργασία που καθιερώνεται με τους τοπικούς εταίρους, η διαδικασία επιλογής των υποτρόφων είναι ακόμα σε εξέλιξη. Είναι έχουν εκτελεστεί από την επιτροπή η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των επίτροπος για τους Πρόσφυγες RS, η Ύπατη Αρμοστεία, οι πόλεις-στόχους και τους δήμους και τη βοήθεια οργάνωση.

Από συνολικά 49 προκατασκευασμένα σπίτια που προορίζονταν για τους πρόσφυγες, εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων (IDP) και εξαιρετικά ευάλωτη τοπικού πληθυσμού (είκοσι τοις εκατό του συνολικού αριθμού), τριάντα πέντε θα προμηθεύσει και εγκαταστήσει σε Smederevo, για τους κατοίκους της Συλλογικής Κέντρο Radinac, και 14 προκατασκευασμένα σπίτια στο Δήμο Κράλιεβο, για όσους στη συλλογική Κέντρο Mataruska Banja.

Έχοντας αυτό κατά νου, επτά δικαιούχους από την ομάδα τοπικών κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού επελέγησαν στο Smederevo. Επί του παρόντος, βρίσκονται στο στάδιο της απόκτησης εγγράφων και αδειών προκειμένου να επιτρέψουν την εκτέλεση έργων να ξεκινήσει η κατασκευή.

Μια ομάδα των δικαιούχων του προγράμματος », δώδεκα κατοίκους της Συλλογικής Κέντρο ΩΡΑ, οι οποίοι ήδη έχουν στην κατοχή τους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά, τέθηκε επίσης η διαδικασία για την απόκτηση τεκμηρίωσης και άδειες που είναι απαραίτητες για τις εργασίες κατασκευής.

Η πόλη της Smederevo θα προσφέρει πολλά για τις υπόλοιπες δεκαέξι σπίτια στον οικισμό Mala Krsna. Ως εκ τούτου, μια ανακοίνωση που έχει δημοσιευθεί στις 16 Ιουλίου, 2012. Για όλα τα ενδιαφερόμενα προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων στις συλλογικές Κέντρο ORA παρουσίαση πραγματοποιήθηκε και ειδικά έντυπα που διανέμονται. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στο γραφείο διοίκησης της πόλης σε Smederevo. Προθεσμία είναι η 1η Αυγούστου.

Δεδομένου ότι η ανακοίνωση του Κράλιεβο γίνει τον Μάιο, έξι αιτήσεις υποβλήθηκαν στην επιτροπή. Μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, η επιτροπή έχει κάνει μια απόφαση να ανακοινώσει την τελική λίστα των υποτρόφων εγκριθεί. Έτσι, οι ιδιοκτήτες των τριών πρώτων σπίτια των προσφύγων προκατασκευασμένα και το IDP από το συλλογικό κέντρο Mataruska Banja τελικά γνωστή. Εκτός από την απόφαση αυτή, μια άλλη έγινε για την ανακοίνωση μια ανοικτή πρόσκληση για τις υπόλοιπες οκτώ Προκατασκευασμένα Σπίτια στο Κράλιεβο. Χρόνος είναι ταυτόχρονη με την πρόσκληση αναγγελίας στην Smederevo. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Julz.

Ας υπενθυμίσω ότι υπάρχουν 35 προκατασκευασμένα σπίτια από 39 έως 72,5 m2 που προορίζονται για την κατασκευή σε Smederevo, εκ των οποίων επτά για ένα τοπικό κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, και οι υπόλοιπες είκοσι οχτώ μονάδες στέγασης για τους κατοίκους της CC ORA στην Radinac.

Στο Δήμο του Κράλιεβο συνολικός αριθμός των σπιτιών είναι 14, εκ των οποίων έντεκα για τους πρόσφυγες και το IDP που κατοικούν στο CC Mataruska Banja, και τρεις οικιστικές μονάδες θα διατεθούν στον τοπικό κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
πίσω

Οι επιχειρηματίες

Γκάλερι

ΒΟΗΘΕΙΑ Γραφεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...