Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

»Σερβικό τραπέζι» ενάντια στην πείνα

Sre, 10/16/2013 - 20:45 -- MRS
sΜε την ευκαιρία της επισήμανσης της 16ης Οκτωβρίου – Παγκόσμιας ημέρας του αγώνα ενάντια στην πείνα, τα μέλη της Ένωσης για το καλό όλων διοργάνωσαν σήμερα στο κέντρο του Βελιγραδίου, δηλ. στην Πλατεία του Νικόλα Πάσιτς, το λεγόμενο «σερβικό τραπέζι», κερνώντας τους πολίτες του Βελιγραδίου με άδειες κατσαρόλες και με άδεια πιάτα.
Αυτό έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και της συμπαράστασης προς το ένα εκατομμύριο ανθρώπων στη Σερβία που ζουν, ανάλογα με τα στοιχεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κάτω από το κατώτατο όριο της φτώχειας.
«Κατά τα τελευταία δεκαπέντε και άνω χρόνια η φτώχεια στη Σερβία γίνεται όλο και μεγαλύτερη, και πολλοί άνθρωποι πεινάνε, επειδή τα τρόφιμα είναι όλο και πιο ακριβά και οι μισθοί όλο και χαμηλότεροι»,- λέει για το Διεθνές Ραδιόφωνο Σερβίας η κυρία Aleksandra Knez Milojković, παράγοντας της Ένωσης για το καλό όλων.
Στη συνέχεια, η ίδια λέει ότι η Κυβέρνηση της Σερβίας θα έπρεπε να αποτρέψει την εφαρμογή των άρθρων 63 και 72 της Συμφωνίας σταθεροποίησης και προσεταιρισμού της Σερβίας προς την Ε.Ε., που προβλέπουν ότι οι ξένοι μπορούν εύκολα να αγοράσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη Σερβία, επειδή αν τα πράγματα γίνουν έτσι, τότε στη χώρα μας θα υπάρχουν όλο και λιγότερα στρέμματα για παραγωγή υγιεινών τροφών και για απασχόληση των πολιτών της χώρας μας σε εργασία στη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων.
Τέλος, οι εκπρόσωποι της ίδιας Ένωσης έφεραν την άδεια κατσαρόλα στην αίθουσα της Βουλής της Σερβίας, για να τη δείξουν στους Σέρβους βουλευτές και να τους υπενθυμίσουν πως στη Σερβία υπάρχουν και εκείνοι που δεν είναι σε θέση να αγοράζουν όλα τα τρόφιμα που χρειάζονται, εξαιτίας της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...