Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Top lista: 12 najskupljih ulica u svetu za poslovanje

Na najskupljim adresama u svetu smeštene su kompanije koje ostvaruju velike marže, poput pravnih i konsultantskih firmi, banaka i drugih kompanija koje nude finansijske usluge.
London-St.Jamess
Takve kompanije procenjuju da su im prednosti skupog najma veće od troškova.
Ovo su 12 najskupljih područja za najam poslovnih prostora. Cene su izražene u američkim dolarima po kvadratnom metru:
1. LONDON: St.James's – 194 dolara
Na vrhu liste je St. James u londonskom West Endu, dom najvećih "hedge" fondova, državnih fondova te raznih investicionih menadžera. Glavne prednosti tog područja su sjajna povezanost, dojam luksuza i blizina klijenata.
2. HONG KONG : Central - 162 dolara
Central je nezaobilazno područje ovog međunarodnog bankarskog i finansijskog centra. Lokacija nudi najbolje hotele, luksuzne trgovine (shopping je ozbiljan "sport" u Hong Kongu) te odlične saobraćajne veze i pešačku infrastrukturu, što je velika prednost za vreme vlažnih i vrućih leta.
3. PEKING: Finance Street – 137 dolara
Pekinško trgovačko područje je specijalno dizajnirano za privlačenje najvećih finansijskih institucija. Najveće državne kompanije, globalne investicione banke i osiguravajuće kompanije su prihvatile poziv za najam.
4. ŽENEVA: Rue du Rhône – 116 dolara
Rue du Rhône je najpoželjnija ženevska lokacija za banke i privatne finansijske kompanije. Luksuzne maloprodajne trgovine takođe omogućavaju cirkulaciju velikih količina novca.
5. SILICIJSKA DOLINA: Menlo Park – 111 dolara
Sand Hill Road U Menlo Park je dom mnogim venture kapitalistima koji su Silicijsku dolinu učinili epicentrom tehnološkog svemira.
6. MOSKVA: Kremlj – 107 dolara
Kancelarijski prostori na području Kremlja su magnet za ruske i međunarodne finansijaše. Nova gradnja je strogo ograničena, a to pomaže u dizanju cena postojećih nekretnina i kancelarijskog prostora.
7. MANHATTAN: Peta Avenija – 104 dolara
Već dugo poznata kao najskuplja svetska šoping ulica, Peta Avenija je također dom mnogih "hedge" fondova koje privlače vrhunski kancelarijski prostori u centru Manhattana.
8. SINGAPUR: Raffles Place/Marina Bay – 103 dolara
Srce singapurškog finansijskog kvarta povezano   je najmodernijom podzemnom željeznicom i svojim stanarima nudi odličnu prirodnu atmosferu za rad, život i igru.
9. PARIZ: Zlatni trokut, Champs Elysées – 99 dolara
Champs Elysées je centar turizma i maloprodaje Pariza, a poznato je i po odličnim kancelarijskim nekretninama. Banke, advokatske kancelarije i korporacije privlači ta lokacija zbog dostupnosti, visokokvalitetne gradnje i blizine klijenata.
10. TOKIO: Marunouchi – 98 dolara
Marunouchi, smešten zapadno od Tokijskog kolodvora je već dugo poznat kao poslovni kvart. Na nižim spratovima zgrada obično su smešteni luksuzni  maloprodajni lanci, a viši spratovi su rezervisani za kancelarije.
11. CIRIH: Uraniastrasse i Paradeplatz – 91 dolar
Uraniastrasse i područe oko Paradeplatza u Cirihu su poslovni deo grada, odlične pristupačnosti i drugih pogodnosti. Stoga ne iznenađuje činjenica da je većina najmoprimaca iz bankarskog sektora.
12. ŠANGAJ: Lujiazui – 87 dolara
Lujiazui se preobrazio iz puste livade u živopisni finansijski kvart u samo 20 godina. Sada su tamo centrale preko 650 međunarodnih kompanija i finansijskih institucija.
 
Mnoge od ovih lokacija će verovatno ostati u "Top 12" u bližoj budućnosti. Redosled bi se mogao izmeniti zbog oporavka globalnog tržišta i okretanja tržištima u razvoju. Primera radi, Tokio će se verovatno s vremenom još više dići na skali. Kako se "venture" kapitalisti i tehnološke kompanije budu oporavljali i zahuktavali, tako će možda i neki drugi poslovni centri upasti na listu najskupljih

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες