Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Завршен циклус концерата за децу – Весела музичка играоница у Београдској филхармонији

БЕОГРАД – Београдска филхармонија дружила се са више од 3500 деце током друге и треће недеље октобра, када су предшколци закорачили у свет класичне музике, у оквиру циклуса концерата за децу. Најмлађи су слушали Вивалдијева Годишња доба и научили да се појаве из природе могу чути на музичким инструментима а не само видети и осетити. 
BF solisti i publika 1 650x433 Завршен циклус концерата за децу   Весела музичка играоница у Београдској филхармонијиИнтерактивну музичку авантуру предводио је глумац Влада Алексић у улози наратора. На четрнаест увек другачијих концерата разговарао је са децом, подучавајући их о оркестру, инструментима али и историји музике на забаван и њима прилагођен начин.
Кроз најинтересантније делове из четири Вивалдијева концерта, четворо различитих солиста из оркестра Београдске филхармоније, музиком су имитирали звуке из природе, карактеристичне за свако годишње доба. Тако су малишани уз виолине Ксеније Милошевић (пролеће), Александре Милановић (лето), Владимира Вељковића (јесен) и Душице Младеновић (зима) чули зов птица, муње и громове, поточиће, свирку пастира, лавеж паса, падање снега итд.
kraj ciklusa za decu 650x433 Завршен циклус концерата за децу   Весела музичка играоница у Београдској филхармонијиТоком концерата се разговарало, шалило, смејало, тапшало а свечани улазак у дворану претварао се, сваки пут, у забавну музичку играоницу. Деца су била пратећи „бенд“ гудачком оркестру Београдске филхармоније, искреним аплаузима награђивали музичаре а онај најгласнији припао је управо њима.
Београдска филхармонија је на овај начин стекла нове другаре, а едукацију најмлађе публике наставља у марту, када је заказан наредни циклус, посвећен деци школског узраста.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου