Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Η γέφυρα Zemun - Borča θα γίνει έτοιμη ως τα τέλη του 2014

Čet, 10/24/2013 - 20:29 -- MRS
d«Η γέφυρα υπεράνω του ποταμού Δούναβη, που θα συνδέσει τις συνοικίες Zemun και Borča, του Δήμου Βελιγραδίου, πρόκειται να κατασκευαστεί, μαζί με όλους τους περιφερειακούς δρόμους και δρόμους της πρόσβασης, ως τα τέλη του προσεχούς έτους 2014, δηλ. σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο»- επιβεβαίωσε σήμερα ο Σέρβος υπουργός Μεταφορών, κ. Aleksandar Antić, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι τώρα υπήρξαν πολλά προβλήματα με δήμευση αρκετά μεγάλων εκτάσεων κοντά στη διασταύρωση του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί ευθεία προς την πόλη Ζrenjanin, και δεξιά προς την πόλη Pančevο.
«Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος Υποδομής έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τη Σερβία, αλλά και για την εκτελεστή αυτών των έργων, δηλ. την κινέζικη εταιρεία China Road and Bridge Corporation. Πρόκειται για πρόγραμμα Υποδομής στο πλαίσιο της Συμφωνίας που έκλεισαν οι Κυβερνήσεις της Σερβίας και της Κίνας το έτος. Η εν λόγω γέφυρα αποτελεί μέρος του παρακαμπτήριου δρόμου γύρω από το Βελιγράδι, και μετά την κατασκευή αυτής της γέφυρας θα δοθούν δυνατότητες για γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία ανάμεσα σε απόμερες συνοικίες του Βελιγραδίου. Ελπίζω ότι μετά από την κατασκευή αυτής της γέφυρας οι πολίτες του Βελιγραδίου, που ζουν στις οριακές συνοικίες της πόλης, θα μπορούν να ταξιδεύουν γρηγορότερα και ευκολότερα από τα σπίτια τους προς το κέντρο της πόλης και προς τις μακρινές συνοικίες»,- δήλωσε ο κ. Αντιτς, και ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα καθυστέρησης στην κατασκευή ορισμένων δρόμων πρόσβασης προς τη γέφυρα, επειδή αυτά τα έργα είχαν αρχίσει με καθυστέρηση, και εδώ κυρίως πρόκειται για περιφερειακούς δρόμους που οδηγούν από τη γέφυρα προς τις πόλεις Ζρενιάνινς και Πάντσεβο, και πιο μακριά προς τη σερβική επαρχία της Βοεβόδινας.
Και οι ιθύνοντες της ωσάνω κινέζικης εταιρείας, που ασχολείται με κατασκευή αυτής της μεγάλης γέφυρας, ανέφεραν πως τα έργα κατασκευής θα περατωθούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και εξέφρασαν προσδοκίες ότι η μέχρι τώρα συνεργασία με τη σερβική πλευρά θα αποβεί επιτυχημένη.
Τέλος αναφέρουμε ότι η γέφυρα Ζέμουν – Μπόρτσα θα έχει μήκος 1507 μέτρων και πλάτος 29,1 μέτρων. Θα έχει ύψος 22,8 μέτρων και θα έχει συνολικά έξι λωρίδες, μονοπάτι για πεζούς και μια στενή λωρίδα για ποδηλατιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...