Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Zašto vaša ideja od milion dolara ne vredi milion dolara?

Sigurno ste nekad izgovorili ove reči: ‘to je meni moglo da padne na pamet!’, ‘zašto se ja toga nisam prvi setio?’, ‘mogao bih ja to isto samo bolje!’
novac-sanjati
Ideje ne rade sav posao za vas.

Da li želite da znate istinu? Verovatno niste to mogli da postignete, tačnije, to što ste te reči izgovorili to i dokazuje. Zaglavljeni ste gledajući.

Izvršitelji rade a gledaoci presuđuju.

Posmatrajući sa tribina lako je pretpostaviti ‘to sam i ja mogao da smislim’. Ipak, uskakanje na teren otkriva drugačiji pogled od onog sa tribina. Sa novom perspektivom, otvara se potpuno nov paket problema kojem su potrebna nova razmatranja, vreme i pažnja. Posmatranje ovih problema je sasvim dovoljno da vrati većinu u udobna sedišta na tribinama i poplaši ih na suprotnu stranu od njihovih ideja.

Posmatrači vide ‘jednostavne’ ideje i pretpostavljaju da je za njihovo pokretanje potrebno malo. Čak i dok čitate ovo pomislićete ‘ja bih to isto mogao da napišem, samo sa još boljim pravopisom’. Samo napred!

Svuda oko nas vidimo ideje i nove proizvode, ali nam nedostaje uvid u trud uložen u njihovu realizaciju i žrtvu onoga ko je sve to doveo do kraja.

Prvi korak ka ostvarivanju vaše milionske ideje je da pomognete svom šefu da on ostvari svoju milionsku ideju.

Lako je sanjati o startovanju sopstvene kompanije, razvijanju svog proizvoda ali je i opasno izgubiti se u fantaziranju. Nemojte propustiti da pomognete nekome da on izgradi svoju ideju, postoji toliko mnogo znanja i iskustva koje možete steći pomažući drugima. Nemamo svi to što je potrebno da se naše ideje realizuju, ali svi imamo sposobnost da pomognemo. Ako ne možete da pomognete svom pretpostavljenom da ostvari svoje ideje, kako možete da očekujete da realizujete svoje? Vera u tuđe vizije omogućiće vam da se i vaše ostvare.

Na kraju, vaša milionska ideja ne vredi toliko, ali vaša ulaganja i posvećenost toj ideji možda vrede.

Prestanite sa spekulacijama i pomozite drugima da ostvare ono šta su naumili. Uprljajte ruke i počnite da gradite ideju, čak i ako nije vaša.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες