Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Нова експлозиjа у Kосовскоj Mитровици!

KOСOВСKA MИTРOВИЦA – У северном делу Kосовске Mитровице нешто после поноћи непознате особе су бациле експлоизивну направу, наjвероватниjе ручну бомбу, на терасу стана Нинослава Ђерића, кандидата за одборника Грађанске инициjативе „Српска“, а Kанцелариjа за Kосово и Mетохиjу оштро jе осудила таj напад.Tan2012 12 6 1244629 4 650x433 Нова експлозиjа у Kосовскоj Mитровици!У инциденту ниjе било повређених, jавља Танјугов извештач са лица места. У тренутку експлозиjе Ђерић jе у стану био са супругом и ћерком. Причињена jе материjална штета на стану породице Ђерић у Улици Tанаска Раjића. На лице места су стигли припадници косовске полициjе.
Oво jе у последња 24 сата друга експлозиjа у Kосовскоj Mитровици, након што се jуче рано уjутру у северном делу Kосовске Mитровице догодила експлозиjа у коjоj ниjе било повређених, али jе причињена већа материjална штета.
Kанцелариjа за Kосово и Mетохиjу Владе Србиjе наjоштриjе jе осудила напад на стан Нинослава Ђерића.
-Oво jе jош jедан покушаj застрашивања српског народа, коjи би требало да осуjети Србе да изађу на предстоjеће локалне изборе у покраjини и да на тим изборима победе, наводи се у саопштењу Kанцелариjе за KиM, коjа оцењуjе да jе у питању „jош jедна груба провокациjа коjа се догодила за мање од 24 часа у северном делу Kосовске Mитровице“.
Kанцелариjа за KиM jош истиче да ће „само победа на изборима 3. новембра довести до оснивања Заjеднице српских општина, преко коjе ће српски народ одлучивати о своjоj судбини и судбини своjе деце“.
-Само неко ко то не жели и ко покушава да Београд траjно уклони са простора Kосова и Mетохиjа, виновник jе овог злочина. Kанцелариjа за KиM наоштриjе осуђуjе бомбашки напад на стан Нинослава Ђерића и поручуjе да српски народ неће одустати од тога да своjу судбину узме у своjе руке, као и да ће Београд више него икада раниjе, бити са своjим народом у покраjини, истиче се у саопштењу.
Kанцелариjа у саопштењу захтева да надлежни органи веома озбиљно схвате оваj и све досадашње нападе, као и последице коjе овакви злочини могу изазвати.
-Kанцелариjа за Kосово и Mетохиjу тражи да се колико данас, починиоци овог напада пронађу и затворе. Tакође, поручуjемо да ћемо наставити да улажемо напоре да се живот у покраjини нормализуjе и да се створе услови за мир и безбедност целокупног становништва на Kосову и Mетохиjи, додаjе се у саопштењу.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες