Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Патријах Иринеј: Срби треба да изађу на косовске изборе

Пећ – Његова светост патријарх српски Иринеј изјавио је данас да би Срби на Косову и Метохији требало да изађу на предстојеће локалне изборе и да изаберу најбоље људе од угледа и ауторитерта.
patrijarh Irinej tanjug Патријах Иринеј: Срби треба да изађу на косовске избореПатријарх је рекао да би било трагично да Срби у мјестима гдје су већина, због неизласка на гласање, не буду на власти.
“У насељима где су бројнији Срби, мислим да би требало да изађу на изборе и очувају власт како представници Албанаца не би дошли на власт и у српским крајевима”, рекао је патријарх Иринеј у Пећкој патријаршији.
Ако Срби буду у прилици да бирају, поручио је патријарх Иринеј, нека бирају најбоље међу собом, људе од угледа и ауторитета чија ће ријеч значити, преносе београдски медији.
Патријарх Иринеј је рекао да у Српској православној цркви нису посебно расправљали о изласку Срба на изборе 3. новембра, додавши да када говори патријарх говори у име Цркве.
Он је подсјетио да је његово основно мишљење било “на изборе изаћи сви или нико” и да би то једино било спасоносно и корисно, пошто “српском народу недостаје слога и јединство у садашњим приликама”.
Патријарх српски данас је у Пећкој патријаршији служио архијерејску литургију поводом манастирске славе Покрова Пресвете Богородице.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...