Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Tronedeljni gradski doček Nove godine


Autor: Ž. Bogosavljević 09.11.2011. - 00:02 
Grad Novi Sad će ovogodišnji doček Nove godine pretvoriti u višednevnu manifestaciju koja će trajati tri nedelje i to tako da obuhvati oba Božića (24. decembar i 7. januar). Kao i prošle godine organizacija dočeka koštaće do 20 miliona dinara.
Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da će doček 31. decembra na Trgu slobode biti sličan prošlogodišnjem
Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da će doček 31. decembra na Trgu slobode biti sličan prošlogodišnjem
 
Ostale vesti iz kategorije
DOČEK - Organizacija je u najvećoj meri prepuštena Kulturnom centru Novog Sada u kojem navode da će spisak izvođača biti saopšten za nekoliko dana, kada bude potpisan i poslednji ugovor. Ono što je sigurno je da velikih zvezda neće biti, već da će se novac štedeti i ono što od 20 miliona dinara preostane biće upotrebljeno za humanitarne svrhe.

- Sam doček 31. decembra na Trgu slobode biće sličan prošlogodišnjem sa nastupom nekoliko muzičkih grupa i pevača. To će biti izvođači koji su dovoljno popularni i zanimljivi velikom krugu građana, a opet nisu preskupi jer grad ne želi da troši puno, već da veliki deo sredstava planiranih za ovu namenu sačuva za humanitarne akcije. Takođe, odlučili smo i da programi dočeka Nove godine traju duže i da traju okvirno od jednog do drugog Božića uz niz propratnih manifestacija - kaže gradonačelnik Igor Pavličić.

Predviđeno je da se događaji odigravaju u centru grada, na Trgu slobode, duž ulice Modene i Zmaj Jovine. Planiran je posebni dečji program koji će trajati nekoliko dana. Grad je predvideo i da se tokom ove tri nedelje predstave stari novosadski zanati, a da se zanatlijama dozvoli da u samom centru izlažu i prodaju svoje proizvode.

U centru će nastupati novosadska kulturno-umetnička društva, plesne grupe, a svoje posebne programe će imati novosadski ugostitelji, glumci, muzičari... Direktor KCNS-a Laslo Blašković kaže da su razgovori i dogovori o programu za doček Nove godine pri kraju.

- Očekujem da ćemo već kroz nekoliko dana moći da izađemo pred Novosađane i saopštimo im ako ne celokupan program, onda najveći deo planiranog programa - kaže Blašković.

U Gradskoj upravi za sada nisu želeli da otkrivaju imena mogućih izvođača u novogodišnjoj noći. Takođe, još nije definisano kome će biti povereno obezbeđivanje manifestacije, kao ni niz sitnih poslova jer su tenderi još u toku.

ANKETA 24 sata: Kakav gradski doček očekujete?
Trebalo bi da program traje jedno veće. Ne mora da bude više bina, dovoljan je ona na Trgu slobode i jedna velika zvezda, kao što je Vlado Georgijev.
Branko Spajić

Program bi mogao da traje dva, tri dana, uz neki posebni dnevni za decu. Trebalo bi da nastupi jedan velika zvezda. Naprimer Nataša Bekvalac.
Ivan Herček

Nije vreme da se pravi program od nekoliko dana, nego da se štedi. Nekoliko manjih bendova i izvođača, eventualno Zvonko Bogdan kojeg ovde svi vole.
Marina Ustić Pleše

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου