Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ZIMSKA SLUŽBA "BEOGRAD PUTA" NA SNAZI OD 15. NOVEMBRA


(0) Send to friend 12. Novembar, 2011.| Autor: Agencija TANJUG


BEOGRAD - Zimska služba Javnog komunalnog preduzeća "Beograd put" počeće da radi 15. novembra, opremljena najsavremenijim mašinama za održavanje puteva, sa 157 vozila i 600 zaposlenih, navode iz tog preduzeća.
 
Zimska služba raspolaže sa 157 vozila, od čega su 122 kipera namenjena za održavanje ulica prvog prioriteta i regionalnih puteva, kao i 35 multikar vozila za rad u sporednim ulicama drugog prioriteta, rekla je Nada Petrović iz informativne službe tog preduzeća.
 
"Zimska služba raspolaže sa 110 rotacionih posipača, od čega je 85 poslednje genaracije sa dodatkom za mokro posipanje, a tu je i 65 vučenih posipača i 150 raonika", dodala je Petrović.
 
Ona je navela da će u punoj smeni u toj službi, direktno ili indirektno, biti angažovano 600 ljudi.
 
Pertović je istakla da "Beograd put", za početak sezone, ima dovoljne količine soli za održavanje puteva u zimskim uslovima, navodeći da je u toku nabavka još 15.000 industrijske soli.
 
Preduzeće je, inače, po nalogu Skupštine grada, već počelo da isporučuje so za zimu po svim gradskim opštinama.
 
Kako je poznato, 925 tona industrijske soli raspodeljuje se u džakovima od po pet kilograma, a predsednici skupština zgrada ili vlasnici objekata mogu da preuzmu so na placevima "Gradske čistoće" u opštinama Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Zvezdara, Savski venac, Stari grad, Vračar i Voždovac.
 
Džakovi soli isporučuju se i u Zemunu na placu "Buca građevinar", u Barajevu na placu JKP "10 oktobar" i na placu fabrike "Kluz" u Grockoj, dok meštani Mladenovca, Obrenovca, Sopota i Lazarevca mogu da uzmu so u lokalnim javnim komunalnim preduzećima, a Surčinici na placu u ulici Palih boraca 6 u Jakovu.
 
"Beograd put" održava saobraćajnice u svih 17 gradskih opština, što znači 1.820 kilometara ulica prvog i drugog prioriteta u gradu, 620 kilometara regionalnih puteva na području Beograda i više mostova, kao i 130 autobuskih stajališta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι μεγαλύτερες κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σύμφωνα με στοιχεία

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Αναπτυξιακές υπηρεσίες της Σερβίας: 1. Ziđin mining - mining - 1.260 2. Ελαστικό Linglong - αυτοκινητοβιομηχανία - 800 3. Όμιλ...