Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

За два месеца одбијено 200 приговора неизабраних судија


Високом савету судства остало је да одлучи о још нешто више од две стотине приговора

За непуна два месеца Високи савет судства (ВСС) одбио је две стотине приговора неизабраних судија. Током ове недеље ВСС је сваког дана имао седнице на којима је одлучивано о приговорима.

После тромесечне паузе, од 8. децембра до 8. марта, настале због недостатка кворума, ВСС је убрзао динамику одлучивања о судбинама неизабраних судија. Остало је још нешто више од 200 неизабраних судија који још не знају да ли су пре две и по године заувек остали без судијске функције или ће бити враћени на посао ако ВСС утврди да је први сазив овог тела направио грешку приликом општег избора судија.

Од 8. марта до јуче одржано је укупно 14 седница, на којима је разматрано око 220 приговора. Само 12 приговора је усвојено. За четири приговора је одлучено да су основани а у три случаја поступак је обустављен.На основу овога могло би се закључити да је до грешке у општем избору судија дошло у свега око пет одсто случајева.

.................................................

Цео текст прочитајте у штампаном издању од 27. априла. Ако сте заинтересовани да се претплатите на електронско издање целе „Политике“ кликните ОВДЕ.

А. Петровић
објављено: 27.04.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου