Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Отворен први аутлет центар у Србији




ИНЂИЈА – Први аутлет центар у Србији, један од највећих и најлепших у Европи, отворен је данас у Инђији на 15.000 квадратних метара пословног простора, са 65 продавница најпознатијих светских брендова.

Укупна вредност те инвестиције је 40 милиона евра, а до сада је у изградњу и опремање продајних објеката, у којима је посао већ добило 500 особа, уложено 25 милиона евра.

На свечаном отварању аутлета, на чијој су изградњи ангажоване домаће фирме, председник Владе Војводине Бојан Пајтић је истакао велики значај те, како је рекао, успешне инвестиције за привлачење нових светских компанија и купаца, будући да се тај центар налази у непосредној близини Коридора 10.

Планирано је да инђијски аутлет центар, чији је инвеститор компанија „Блек оак дивелопмент” а оператер позната британска фирма у тој области „ГВА аутлет” у наредних неколико година буде проширен за још 15.000 квадрата, чиме ће бити упослено нових 1.000 радника.

Атмосфера је слична као и у осталим светским трговинским центрима, сагласни су пословни људи који су посетили инђијски аутлет првог радног дана, заједно са грађанима из Инђије, Новог Сада, Београда, који су били међу првим купцима.

У продајним објектима је првог дана забележена гужва јер су сви артикли гарантовано квалитетни, а цене ниже него у продавницама по градовима за 30 до 70 одсто.

Закупци аутлет центра су Fashion Company, Sportina, XYZ, Tommy Hilfiger, Adidas, Nike, Puma, Converse, Ec c o, Office Shoes, Beosport, Midas, Time Out, Levis, Burlington, Lisca, Retro, Nikolas.

Поред продавница популарне гардеробе, у склопу аутлета је дечја играоница, седам објеката за храну и пиће (међу којима је и Costa cafe), мењачница, банка, а посетицима ће бити на располагању и бесплатан паркинг са 1.200 места.

Инђијски аутлет смештен је у непосредој близини аутопута Е75, који повезује Београд и Нови Сад.

Радно време „Фешн парк аутлет центра” биће свакога дана од 10 до 21 сат а у току су преговори са београдским аутопревозником „Ласта” о комерцијалним аспектима увођења аутобуских линија до тог трговачког центра.

Аутобуси би из Београда кретали са Славије и Београдске арене, а из Новог Сада, из центра града. Идеја је да цена карте буде бити симболична за потрошаче.

До сада су у Европи отворена 134 центра, а најављено је да ће још 35 бити изграђено у наредних неколико година.

Танјуг
објављено: 19.04.2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου