Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Делез отвара још 20 нових трговина у Србији

eko delez Делез отвара још 20 нових трговина у Србији
(Фото: Новости)
Београд – Мултинационални трговински ланац Делез у Србији ће у овој години отворити 20 нових продавница, најавио је председник и генерални директор те компаније Пјер Оливије Бекерс.
Бекерс је указао не велики потенцијал српског тржишта које, како је истакао, расте, развија се и обећава.
„Пре мање од две године, Делез група је одлучила да дође на српско тржиште. Ми никада нисмо скривали нашу веру у регион и нашу амбицију у региону. Док смо тражили тржишта за која је постојала могућност раста, Србија нам је запала за око“, рекао је он.
Бекерс је навео да Делез у Србији има 360 радњи и запошљава 11.000 радника, истакавши да су, када су купили Делта Макси, имали могућност да брзо искористе погодности највише захваљујући одличном портфолију продавница, искусним сарадницима и зрелом и искусном тиму менаџера.
„Обзиром на то да је Делез група већ била присутна у Румунији и Грчкој, регион нам није био непознат и ми смо знали да ћемо куповином Делта Маxи-ја, бити у могућности да се истовремено ослонимо и искористимо нашу стручност и да учимо из искуства“, додао је он.
Пре десетак дана у Старој Пазови постављен је камен темељац за изградњу дистрибутивног центра Делез, што је како је рекао Бекерс ,“доказ да је Србија камен темељац за присуство Делеза у југоисточној Европи“.
Нови дистрибутивни центар биће спреман за коришћење крајем 2014. и то на површини од 70.000, уз могућност проширења капацитета и до 125.000 квадратних метара у наредним годинама.
Инвестиција је вредна 50 милиона евра, а у првој фази посао ће у том дистрибутивном центру добити 750 радника.
Центар ће бити повезан са три кључна путна правца и располагаће са 100 утоварно-истоварних места са којих ће дневно моћи да пође 250 шлепера, а омогућиће већу контролу и сугурност намирница.
Дистрибутивни центар ће свакога дана моћи да испоручи 6.500 палета што је количина робе довољна за снабдевање 450 продавница и моћи ће да подржи растућу малопродајну мрежу ове компаније у региону.
Делез у Србији послује кроз формате трговина Маxи супермаркет, Мини Маxи и Темпо.
Седиште компаније је у Белгији, а присутна је у 11 земаља на три континента. Делез је српски Делта Маxи купио за око 960 милиона евра.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ντροπή σου Ντόρα Μπακογιάννη

  Ο διευθυντής του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, αντέδρασε στη δήλωση για τις μεταρρυθμίσεις της Ντόρα Μπακο...