Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Άρχισαν οι προετοιμασίες για τη χειμερινή σεζόν στο σερβικό βουνό Κοπαόνικ

Ned, 10/13/2013 - 18:43 -- MRS
kΟι παράγοντες της Δημόσιας Επιχείρησης «Σκι διάδρομοι Σερβίας» πρόκειται να υπογράψουν στις 23 τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου, συμφωνητικό με εταίρους από τη Σλοβενία, το οποίο θα δώσει δυνατότητες στους χιονοδρόμους από τα δύο κράτη να χρησιμοποιούν τα δικά τους εισιτήρια για χιονοδρομία (δηλ. τα λεγόμενα ski pass), τα οποία θα αγοράσουν σε μια χώρα, τρεις μέρες στην άλλη χώρα. Πρόκειται για μία από τις καινοτομίες που αφορούν την εφετινή σεζόν της χιονοδρομίας στο σερβικό βουνό Κοπαόνικ, που αρχίζει επίσημα στις 5 Δεκεμβρίου.
Με πολυάριθμα τουριστικά καταλύματα και με ενδιαφέρουσες εκδρομές στη φύση και με τελεφερίκ, καθώς και με πολυάριθμα προγράμματα αναψυχής το καλοκαίρι, και, επίσης, με πλούσια τουριστική προσφορά το χειμώνα, και ιδίως για τους χιονοδρόμους, το σερβικό βουνό Κοπαόνικ μπορεί να θεωρηθεί αντάξια σαν τουριστικός προορισμός ο οποίος προσελκύει ντόπιους και ξένους τουρίστες όλο το χρόνο.
Επίσης, μία από τις καινοτομίες που προβλέπονται στο βουνό Κοπαόνικ για την επόμενη χειμερινή σεζόν είναι και διάφορες εκπτώσεις στην αγορά εισιτηρίων για χρησιμοποίηση της χιονοδρομικής πίστας σ’αυτό το βουνό – πρόκειται για τις λεγομενες εκπτώσεις «Για όλη την Οικογένεια» των χιονοδρόμων, για εκπτώσεις που διαρκούν όλη την εβδομάδα, για εκπτώσεις «Μόνο για τις Γυναίκες», και για εκπτώσεις «Για τους μαθητές». Επίσης θα υπάρχουν και εκπτώσεις «Για τους Φοιτητές» που θα κάνουν σκι στο Κοπαόνικ, και στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι αυτές οι εκπτώσεις θα γίουν 15 τοις εκατό.
Στη συνέχεια αναφέρουμε ότι και φέτος στο Κοπαόνικ προβλέπεται να λειτουργήσει το σχολείο του σκι, με πολλούς έμπειρους καθηγητές, και ότι, επίσης, από φέτος θα αρχίσουν να λειτουργούν νέα διαμερίσματα για τους τουρίστες – χιονοδρόμους στο ξενοδοχείο Konaci (δηλ. ξενώνες) και στο οικογενειακό ξενοδοχείο «Anđela». Άλλωστε, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των τουριστών για το βουνό Κοπαόνικ επικρατεί την εποχή του εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και, επίσης τον μήνα Ιανουάριο, την εποχή των διακοπών στα σχολεία. Κάθε χρόνο από τις 12 έως τις 19 Ιανουαρίου δεν υπάρχει άδεια θέση στα ξενοδοχεία του Κοπαόνικ.
Τέλος αναφέρουμε ότι στις 5 Δεκεμβρίου, όταν αρχίζει και τυπικά η εφετινή χειμερινή σεζόν στο σερβικό βουνό Κοπαόνικ, αναμένεται να γίνουν παρόντες παραπάνω από 12 χιλιάδες χιονοδρόμοι, και όλα τα εισιτηρια για χιονοδρομία θα γίνουν δωρεάν αυτή την ημέρα. Άλλωστε, το έτος 2015 στο Κοπαόνικ πρόκειται να διεξαχτούν, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι αγώνες χιονοδρομίας του Κυπέλου «Ευρώπα», δηλ. στο σλαλόμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Βελιγράδι: «Πύργος Τραμπ» στα ερείπια;

  Ο γαμπρός του Τραμπ θέλει να κάνει διαμερίσματα το πρώην αρχηγείο του γιουγκοσλαβικού στρατού που ισοπέδωσε ο Κλίντον το 1999: Σφοδρές αντ...