Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Srbija počasni gost na Sajmu knjiga u Solunu



Srbija će biti počasni gost na Sajmu knjiga u Solunu koji se otvara 24. maja i traje do 27. maja, najavio je danas Generalni konzulat Srbije u Solunu na svom sajtu.

Na Sajmu će, kako se navodi, Srbija biti predstavljena kroz savremeno stvaralaštvo i očekuje se dolazak književnika Davida Albaharija, Dušana Kovačević, Vide Ognjenović, Dragana Velikića, Vladislava Bajca, Svetislava Basare i drugih.

Srbiju će na solunskom sajmu predstavljati delegacija od 16 pisaca, prevodilaca i književnih kritičara i teoretičara.

Za srpsko Ministrastvo kulture jedini kriterijum po kome su pisci izabrani da idu u Grčku, bio da je neka njihova knjiga prevedena na grčki jezik.

- Predviđene su i prateće manifestacije poput izložbe posvećene Ivi Andriću, radionice za decu u okviru dečijeg kutka Sajma, izložba srpskih fresaka i brojne druge aktivnosti - stoji u saopštenju Konzulatra.

Štand Srbije se prostire na 120 kvadratnih metara i imaće četiri tematske celine: savremena srpska literarna produkcija, književnosti za decu, izložba Muzeja grada Beograda o Ivi Andriću, a u delu posvećenom pravoslavnoj kulturi i umetnosti biće izložene repordukcije feresaka i velika maketa manastira Hilandara.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου