Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Треба ли Србији 53 државна секретара



Само на њихове плате годишње се издваја више од 60 милиона динара иако сваки министар има и по неколико помоћника


У Влади Републике Србије, уз 17 министара седи чак 53 државна секретара и приближно толико помоћника, показује истраживање „Политике”. Што значи да сваки министар, у просеку има по десет „десних руку”, али ми немамо ефикасну државу.

Сваки од државних секретара има основну плату од најмање 93.000 динара. На то још иде и додатак за минули рад, али и путни трошкови. То значи да се из буџета само за њихове плате, без других трошкова рада, месечно издваја више од пет милиона динара, показује наша рачуница. Годишње то је више од 60 милиона динара. Колико укупно кошта њихов рад – није познато. У Генералном секретаријату Владе Србије не постоји јединствени регистар о томе колико их има, као и колико су њихови месечни трошкови. „Политика” је до ових података дошла „пешачки”. Од министарства до министарства, прелиставајући информаторе о раду, које су, по закону, дужни да достављају поверенику Родољубу Шабићу.

.................................................

Цео текст прочитајте у штампаном издању од 09. јуна. Ако сте заинтересовани да се претплатите на електронско издање целе „Политике“ кликните  ОВДЕ.

Аница Телесковић
објављено: 09.06.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου