Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Έκθεση απασχόλησης σε εργασία



sΣήμερα στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «Μόσχα», στο κέντρο του Βελιγραδίου άρχισε η 1η Έκθεση απασχόλησης σε εργασία, αφιερωμένη κυρίως στους υπηκόους της Σερβίας που ζούσαν και ζουν ακόμα στο εξωτερικό, και, επίσης, σε όλους τους νέους που ψάχνουν για δουλειά, με τίτλο «Back to Serbia».
Αναλυτικότερα γράφει η δημοσιογράφος Olivera Milovanović

Η διήμερη έκθεση με τίτλο «Back2Serbia» διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας μιας ομάδας ανθρώπων από τη Σερβία και την Ευρώπη, που ενδιαφέρονται να δώσουν όλες τις απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες για τις τελευταίες οικονομικές τάσεις στη χώρα, και για τις δυνατότητες απασχόλησης σε εργασία, και ιδίως για εκείνους τους Σέρβους υπηκόους που ζουν στο εξωτερικό και κάνουν σχέδια να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους. Σύμφωνα με τα λόγια του κυρίου Đorđe Prstojević, αναπληρωτή του Σέρβου υπουργού Θρησκευμάτων και Διασποράς, οι παράγοντες αυτού του Υπουργείου υποστήριξαν αμέσως την ιδέα για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης, επειδή και οι ίδιοι οι παράγοντες αυτού του Υπουργείου έχουν καταβάλει ως τώρα μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να πείσουν τους Σέρβους ανά τον κόσμο να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους και να βρουν δουλειά εδώ στη χώρα τους. Επίσης, ο κ. Πρίστογεβιτς τόνισε ότι το Υπουργε΄΄ιο Θρησκευμάτων και Διασποράς βγήκε και με πρωτοβουλία για διοργάνωση διαφόρων φροντιστηρίων και διαλέξεων, στις οποίες οι Σέρβοι που ζουν στο εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να μεταβούν, το καλοκαίρι, στη μητέρα πατρίδας τους και να εξασκηθούν, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, στα θέματα ομαλής λειτουργίας μερικών πιο γνωστών σερβικάν και ξένων εταιρειών. Αναφερόμενη στις δυνατότητες απασχόλησης των νέων της Σερβίας, η κυρία Snežana Rajkinska, ένας από τους οργανωτές της Έκθεσης «Back2Serbia», δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί πολλοί νέοι Σέρβοι ειδικοί, που ζουν στη Διασπορά και που επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους και να δουλεύουν εδώ. Η ίδια δήλωσε πως πιστεύει στο μέλλον της Σερβίας, η οποία διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις να γίνει η οικονομικά πιο ανεπτυγμένη χώρα της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Το ενδιαφέρον των νέων Σέρβων ειδικών, που διαμένουν στο εξωτερικό, για συμμετοχή σ’αυτή την έκθεση είναι μεγάλο, και μέχρι στιγμής έχουμε παραπάνω από εξακόσεις δηλώσεις συμμετοχής, που στάλθηκαν στη διεύθυνση www.back2serbia.com . «,- λέει η κυρία Milica Perišić, επίσης ένας από τους οργανωτές. Σύμφωνα με τα λόγια της, τόσο μεγάλος αριθμός δηλώσεων για συμμετοχή, μέσα σε μια μόνο μέρα, καταδεικνύει ότι η οργάνωση αυτής της έκθεσης ήταν δικαιολογημένη και ότι οι Σέρβοι της Διασποράς επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους και να δουλεύουν σ’αυτήν, επειδή εδώ πρόκειται για υψηλώς ειδικευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι είναι σε θέση να πετύχουν κορυφαία αποτελέσματα.

Τέλος, αναφέρουμε ότι φέτος στην Έκθεση απασχόλησης νέων ειδικών, με τίτλο «Back2Serbia» συμμετέχουν και εκπρόσωποι 15 ξένων εταιρειών που λειτουργούν στη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου