Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Belavia: Od Beograda do Minska i nazad za 255 evra

BEOGRAD - Beloruska avio-kompanija "Belavia-Belarusian Airlines" uspostavila je redovne letove na liniji Beograd - Budimpešta - Minsk, koji će se obavljati ponedeljkom i četvrtkom, a cena povratne karte od Beograda do Minska je od 255 evra.
avion2
Povratna karta od Beograda do Budimpešte košta od 149 evra.
Na beogradskom aerodromu juče je organizovan svečani doček prvog aviona, kome su prisustvovali ministar saobraćaja Aleksandar Antić, ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev, ambasador Srbije u Belorusiji Stojan Jevtić, zamenik generalnog direktora aviokompanije Belavia Igor Čerginec.
Dočeku su prisustvovali i v.d. direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Milan Živanović i generalni direktor aerodroma Nikola Tesla u Beogradu Velimir Radosavljević, kao i počasni konzul Belorusije u Beogradu Dragomir Karić.
Ministar Antić rekao je da će otvaranje te aviolinije doprineti boljoj političkoj i ekonomskoj saradnji dve prijateljske zemlje.
On je kazao da je saobraćaj privredna grana koja je uslov za bolje povezivanje i ostalih privrednih grana između dve zemlje i da će otvaranje aviolinije za Minsk povećati prisustvo beloruskih kompanija u Srbiji i srpskih u Belorusiji.
"Verujem da će ova linija doprineti da u Prvupetoletku dođu beloruski investitori, koji će u potpunosti staviti u funkciju", kazao je ministar saobraćaja.
Ambasadori dve zemlje kazali su da će biti unapređena privredna saradnja i da je cilj da se u idućoj godini dostigne ukupna robna razmena od 500 miliona dolara.
Čerginec je izrazio očekivanje da će se brzo pokazati opravdanost linije Beograd - Budimpešta - Minsk i da će kasnije letovi obavljati svakodnevno.
Zbog ekonomske opravdanosti letovi na toj liniji se obavljaju preko Budimpešte.
"Da bi letovi iz Minska ka Beogradu uspostavljeni bilo je potrebno da se ujedine napori aviokompanije, aerodroma, vazuhoplovnih vlasti i privrednika, što je i uobičajeno, ali je u ovom slučaju bio značajan i doprinos najviših državnih funkcionera Belorusije i Srbije. Kada se sve ovako složi kako treba, najveću korist imaju građani", izjavio je Radosavljević.
Belavia je jedan od najvećih avioprevoznika Belorusije, koji obavlja letove do 42 destinacije u Evropi i Aziji.
Kompanija je punopravni član Međunarodne asocijacije avio - prevozilaca (IATA).
Trenutno se u floti kompanije nalazi po šest aviona tipa Boeing 737-300 i Boeing 737-500, četiri aviona CRJ-100/200, dva aviona tipa Embraer 175 i tri aviona TU -154 M.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....