Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ПАТРИЈАРХ О ПАРАДИ: Чега се паметан стиди, будала се поноси!

БЕОГРАД-Патријарх српски Иринеј изјавио је за „Недељник“ да на Параду поноса гледа црно да не може црње од тога бити!
patrijarh irinej foto m milankovic 01 FRAJ ПАТРИЈАРХ О ПАРАДИ: Чега се паметан стиди, будала се поноси!Он је осудио покушај ЛГБТ популације да се организује геј парада у Београду.
Упитан шта би поручио тим младим људима из ЛГБТ популације, који планирају шетњу београдским улицама, патријарх је рекао: „Чега се паметан стиди, будала се поноси“.
Патријарх није желео да се изјасни да ли су се државне власти консултовале са СПЦ око организовања параде, те да ли очекује немире и насиље у Београду у случају њеног одржавања.
-У нашем трагичном времену ништа није тако угрожено као брак и породица. И брак и породица се плански руше а посебно геј парадом, рекао је патријарх Иринеј и додао да српском народу недостаје још само та пошаст па да нестанемо са лица земље.
-Породица је основна ћелија друштва и народа. Здрава породица је основ за здраво друштво, здрав народ, здраву просвету и здраву културу, навео је патријарх и закључио да је крајње време да Црква и држава ураде нешто у циљу подстицаја наталитета, као и духовне и моралне обнове српског народа.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες