Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου – πρώτο στην τριγύρω περιοχή

Pon, 09/09/2013 - 20:39 -- MRS
bΣτην τελευταία λίστα της Σαγγάης των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου κατέλαβε την 301η μέχρι την 400ή θέση, και έτσι σταθεροποιήθηκε στην 1η θέση ανάμεσα στα πανεπιστήμια της τριγύρω περιοχής, με καλύτερη θέση από τα Πανεπιστήμια της Λιουμπλιάνας και του Ζάγκρεμπ.
Σχετικά μ’αυτό, ο νέος Σέρβος υπουργός Παιδείας, κ. Τομίσλαβ Γιοβάνοβιτς, λέει στη συνέντευξη για το Διεθνές Ραδιόφωνο Σερβίας, ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ, σ’αυτό το σημείο, αλλά πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να φέρουμε το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου ανάμεσα σε 100 πρώτα πανεπιστήμια του κόσμου, αν γίνεται και ανάμεσα σε 50 πρώτα.
Επίσης, ο κ. Γιοβάνοβιτς δήλωσε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας λίστας, το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου προχώρησε 150 θέσεις συγκριτικά με την προηγούμενη λίστα
O ίδιος λέει ότι το γεγονός που το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου βρίσκεται από την 301η ως την 400ή θέση στον κόσμο, ανάμεσα σε 22000 πανεπθιστημίων, αποτελεί αρκετά μεγάλη επιτυχία, και επίσης αποτελεί κίνητρο για να γίνει το Πανεπιστήμιό μας ακόμα καλύτερο στο μέλλον.
«Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία και για το κράτος της Σερβίας γενικά, επειδή δείχνει ότι η χώρα μας διαθέτει υψηλώς ειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό, δηλ. καθηγητές, μάγιστρους και διδάκτορες, η ποιότητα και οι επιστημονικές διερευνήσεις του οποίου τώρα βρίσκουν την πλήρη έκφρασή τους»,- δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Παιδείας, και κατέληξε λέγοντας ότι τώρα πρέπει να γίνει το παν για να διατηρήσουμε αυτή τη θέση και να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε πιο μπροστά στη λίστα των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου