Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Родић: Војска поносна на поверење својих грађана

Заклетве положене на свечаностима у Ваљеву, Синковцу код Лесковца и Сомбору

Нова генерација војника полаже заклетву Фото Министарство одбране

Ваљево – У ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић” јуче је, уз присуство родитеља и пријатеља, нова генерација војника на добровољном служењу војног рока положила свечану војничку заклетву.
Заклетву су положили и резервни официри санитетске и ветеринарске службе и 138. класе кадета Војне академије, на чему им је честитао и министар одбране Небојша Родић, истакавши да је војска, која је фактор стабилности у региону, поносна на поверење које ужива међу грађанима Србије.
Родић је истакао да је полагање заклетве посебан дан у њиховом животу с кога ће успомене преносити својим потомцима, и да му је част да им се обрати, јер су опредељени да часно служе отаџбини и наставе нашу богату историју и војничку традицију.
Он је подсетио и да је ово трећа година да се, у околностима професионализације наше војске, на овај начин полаже свечана војничка заклетва, саопштено је из Војске Србије.
Родић је нагласио да је Војска Србије поносна на поверење које ужива међу грађанима, а које се огледа и у великом броју пријављених кандидата на конкурсима за војну службу и војне школе.
Он је истакао и да је на тај начин отворено и хиљаде радних места за грађане Србије, младиће и девојке, који су у војничкој униформи препознали своје жеље и професионалне амбиције. „За добровољно служење у септембарском року пријавило се скоро шест пута више кандидата него што је било превиђено”, рекао је Родић, навела је Војска Србије у саопштењу на свом сајту.
У касарни „Петар Бојовић” у Синковцу код Лесковца јуче су заклетву положили војници на добровољном служењу војног рока, професионални војници и кадети 138. класе Војне академије.
Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић изјавио је да свечаност полагања заклетве доказује да младост Србије није заборавила ни традицију ни праве вредности које се често приписују старијим генерацијама. „Положити војничку заклетву значи заветовати се својој земљи да ће у критичним ситуацијама ваше родољубље надвладати све наше личне слабости и да ће част и добробит Србије бити наша светиња”, рекао је генерал Диковић на свечаности у касарни „Петар Бојовић”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου