Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πιο δημοφιλείς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Σερβία

Ned, 09/15/2013 - 19:22 -- MRS
biΗ παραγωγή καυσίμων και γκαζιού από τα διασπώμενα απορρίμματα βιολογικής προέλευσης, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση της δύναμης του ανέμου, και η λειτουργία πολλών μικρών ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων είναι οι πιο δημοφιλείς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Σερβία.
Η παραπέρα ανάπτυξη αυτής της μορφής παραγωγής ενεργειακών μέσων λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερη προσοχή των στελεχών της Κυβέρνησης της Σερβίας στα μελλοντικά αναπτυξιακά προγράμματα της χώρας, και, επίσης, για αυτές τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενδιαφέρονται και πολλές εταιρείες από την Ε.Ε, οι οποίες επιθυμούν να συνάψουν συμφωνητικά συνεργασίας με τη Σερβία στον τομέα εκμετάλλευσης αυτών των πηγών ενέργειας.
Άλλωστε, οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ανακοινώσει, το έτος 2007, ότι το αργότερο ως το έτος 2020 όλες οι χώρες-μέλη της Ένωσης και όλες οι μελλοντικές χώρες-μέλη της πρέπει να παράγουν τουλάχιστον το 20 τοις εκατό των ενεργειακών τους μέσων από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ακριβώς για αυτό, η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας έθεσε στον εαυτό της στόχο ως το έτος 2015 τουλάχιστον 12 τοις εκατό της συνολικής παραγωγής ενεργειακών μέσων στη χώρα να προέρχονται από τις ανανεώσιμες πηγές, και ύστερα, αυτό το ποσοστό θα συνεχίσει να αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο..
Η Σερβία διαθέτει πολλές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – η ίδια παράγει καύσιμα και γκάζι από τα απορρίμματα βιολογικής προέλευσης, διαθέτει ιδανικές προϋποθέσεις για χρησιμοποίηση της ηλιακής ενέργειας και της δύναμης του ανέμου, και, επίσης, υπάρχουν πολυάριθμα προγράμματα οικοδόμησης «μίνι» ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων, που θα γίνουν αρκετές να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ντόπιων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, στη Σερβία υπάρχουν και πολλά λεγόμενα «ενεργειακά δάσ稨, τα δένδρα των οποίων χρησιμοποιούνται σαν ενεργειακό μέσα και σαν καύσιμα, ιδίως τον χειμώνα. Προς τον σκοπό αυτό στη χώρα μας υπάρχουν περιπου 200 χιλιάδες στρέμματα, που προορίζονται ακριβώς για αυτά τα δάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...