Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Мишковић уплатио 12 милиона евра за јемство!

БЕОГРАД- Мирослав Мишковић уплатио је јемство од 12 милиона евра у динарској противвредности и ускоро би требало да буде пуштен да се брани са слободе, сазнаје Б92.miskovic Мишковић уплатио 12 милиона евра за јемство!То је највеће јемство у историји српског правосуђа, а уплату је извршила Мишковићева компанија Делта холдинг, потврђено је Б92 у тој компанији.
Мишковићу, који ће бити пуштен из притвора у ком је од децембра 2012, одузет је пасош и одређена мера забране напуштања боравишта уз обавезу јављања ПУ за град Београд, ПС Савски венац, сваког првог радног дана у месецу.
Рекордно јемство одредило је 19. јула Посебно одељење Вишег суда у Београду, неколико дана након што је одлуком суда Мишковићу притвор продужен за још 30 дана због опасности од бекства.
Тужилаштво за организовани криминал подигло је 9. маја оптужницу против власника „Делта холдинга“, његовог сина Марка Мишковића, Мила Ђурашковића и још осморо окривљених која их терети да су махинацијама оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет Србије за 472 милиона динара. Апелациони суд је оптужницу потврдио 5. јула.
Мишковићима и Ђурашковићу се на терет ставља кривично дело злоупотребе положаја одговорног лица у саизвршилаштву и пореска утаја, а за оба дела је запрећена казна до 10 година затвора.
Марко Мишковић је у кућном притвору, а сви остали, осим Мирослава Мишковића и Мила Ђурашковића, бране се са слободе.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....