Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Počela izgradnja prvog prodajnog parka u Zemunu

BEOGRAD - U Zemunu je počela izgradnja prvog maloprodajnog parka (retail park) u Beogradu, a završetak prve faze izgradnje očekuje se sredinom 2014. godine.
prodajni park-zemun
Portal BeoBuild podseća da novi komercijalni centri i maloprodajni objekti niču širom grada, te da je nedavno počela izgradnja još jednog na Novom novosadskom putu u Zemunu.
Maloprodajni park “IBC Zemun” gradiće se u dve faze, a završetak prve se očekuje sredinom 2014, a iza ove investicije stoje izraelske kompanije kompanije "Jerusalem Economy Ltd" i "Industrial Buildings Corporation Ltd).
Maloprodajni park gradi se na parcela površine 7,7 hektara, koja se nalazi tik uz Novi novosadski put. Objekat će imati 30.000 kvadrata, ali koncept je ovde nešto drugačiji.
Naime, maloprodajne (tzv. retail) parkove čine prizemni objekti, a u prodavnice se ulazi direktno sa parkinga, koji će u ovom slučaju imati 600 mesta.
Takozvani “parkiraj i kupi” koncept je relativno efikasan i fleksibilan, a omogućava nesmetan fazni razvoj.
Planirano je da se u samom objektu nađu hipermarket, prodavnice tehničke robe, restoran i razni drugi sadržaji, smešteni u oko 40 lokala.
Projekat će biti izveden u dve faze - u prvoj će biti podignuto 15.000 kvadrata, a u drugoj ostatak. Prva faza će biti završena do sredine 2014, kada će i prvi kupci moći da pogledaju ponudu centra. Prema sadašnjim planovima, druga faza bi mogla da krene tokom 2015.
Vrednost celokupne investicije procenjuje se na preko 20 miliona evra, a radove izvodi “Energogroup” iz Beograda.
"IBC Zemun" biće prvi maloprodajni park u Beogradu. Slični objekti već postoje u Pančevu i Novom Sadu, a nedavno je počela i izgradnja maloprodajnog parka u Šapcu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...