Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Zlatarskom sirijadom u petak 26. jula počinje Zlatar fest



kanjon reke uvac Zlatarskom sirijadom u petak 26. jula počinje Zlatar festD. Bašović
NOVA VAVROŠ – Zlatarskom sirijadom u petak 26. jula počinje Zlatar fest, manifestacija od koje organizatori očekuju da u Novu Varoš privuče veliki broj turista, prvenstveno onih koji kreću ili se vraćaju sa mora.
Sirijada objedinjuje nekoliko segmeneta : takmičarski deo i biranje najautentičniejg sira, izbor najbolje pite od heljde.
Sve to biće praćeno „pevanjem izvika“, jedanim od najstarijih vidova dvoglasnoig pevanja u Srba.
Društvo za negovanje tradicije pevanja izvika je institucija koja predano radi na očuvanju ove kulturne vrednosti zlatarskog kraja koja je upisana u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa.
U subotu je „Zlatarska regata“, plovidba jezerom reke Uvac, trećim po veličini u Srbiji. Ovaj kraj je 2006.  godine proglašen rezervatom  prirode. Biće prilike da posetioci vide rukotvorine iz zlatarskog kraja, kao i proizvode od meda.
Koncerti grupe Kerber i Alise, te Dejana Petrovića i Big benda, te u subotu Amadeus benda, Ane Štajdohar i Belog platna  biće kruna dobrog provoda u Novoj Varoši tokom  Zlatar festa.
U opštini Nova Varoš potrudili su se da obnove deo turističkih kapaciteta tako da sa velikim ambicijama ulaze u veliki posao stvaranja jedne od najatrakrtivnijih turističkih destinacija Srbije.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...